kylmäsavulohiparsaa, couscousia ja sitruunainen jugurttikastike


Parsa-aika on alkanut ja nyt onkin otollinen aika ostaa kaupasta nuoria ohuita parsoja, joiden käsittely on helpompaa. Niitä ei tarvitse kuoria. Niitä ei tarvitse myöskään esikeittää mikäli paahdat uunissa. Riittää, että poistat kovan kannan ja huuhtelet. Nämä parsat valmistetaankin uunissa paahtamalla, eikä ole pelkoa ylikypsymisestä.


Ilmakuivatun kinkun sijaan nämä parsat kääritään kylmäsavuloheen ja niiden pinnalle pirskotellaan seesamiöljyä sekä raastetaan hieman pecorino romanoa. Grana padano tai parmesaani käyvät myös erinomaisesti. Sitten tämä setti paahdetaan 225-asteisessa uunissa noin vartin verran.

Kun parsat ovat uunissa, on mainio aika valmistaa couscous, jolloin parsan ympärille saa rakennettua ateriakokonaisuuden. Jos haluat vain pienen alkupalan parsoista, niin jätä tämä kohta väliin. Couscous valmistuu reippaasti alle 10 minuutissa. Valmista couscousia haluamasi määrä. Kahdelle syöjälle riittää noin 2 dl couscousia, ja saman verran vettä. Minä maustan ja värjään couscousin yleensä myös kurkumalla ja lisään suolaa tarvittavan määrän.


Hollandaisekastikkeen sijaan tein raikkaan jugurttikastikkeen. Se toimii loistavasti parsan, kylmäsavulohen ja couscousin lisukkeena ja sopii erinomaisesti lämpimiin kevätpäiviin. Nam! Kaiken lisäksi se on erittäin simppeli tehdä. Kastike kannattaa tehdä ihan ensimmäisenä ja antaa sen maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Sitruunainen jugurttikastike

2 dl turkkilaista jugurttia
1,5 - 2 rkl sitruunanmehua
ripaus sokeria
ripaus suolaa
rouhaus mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään. Lisää sokeria, suolaa ja mustapippuria vähitellen ja maistellen haluamasi määrä. Itse lisäsin sokeria enemmän kuin suolaa ja pippuria, sillä halusin kastikkeesta hieman makeamman kuin suolaisen.Mietitkö, että mitä muuta parsasta? Kokeile myös esimerkiksi mainioita parsapiiloja, jotka toimivat esimerkiksi vappuna pieninä suupaloina.
Reseptiin tästä

Kommentit