Info


Kuka kokkaa ja bloggaa? Millaisia reseptejä täältä löytää?

Olen 80-luvun lapsia. Saatat huomatakin, että osaan resepteistä kätkeytyy nostalgiaa. Suomalaisia perinneruokia kuten ruskea-/nakkikastiketta, kanaviillokkia tai peltilihapiirakkaa en 99 % kasvissyöjänä (1 % kalaa) kaipaa, mutta onneksi modernit kasvisversiot pitävät perinteet ja nostalgian huurut ulottuvilla, kun ei syö kanaa tai punaista lihaa. Teen ruuista siis vegeversioita ja usein oikein hyvällä lopputuloksella. Näitä versioita voitte bongata blogistani.

Sivustollani on aivan tavallisia suomalaisia perusruokia ja kauden kasviksia, mutta myös kokeiluja useiden maiden keittiöistä. Varsinkin intialainen ruoka mausteineen ja kasvispainotteisuudellaan on vahva suosikkini. Silloin tällöin on ehdottomasti saatava myös pizzaa:Onneksi tiedän reseptin, jolla tulee kotioloissa ilman pizzauunia vallan mainio ravintolatason pohja (saatat löytää reseptin #pizza takaa).

Rakastan myös mm. parmesaania ja muita sen kaltaisia kovia juustoja, minkä myöntämällä myönnän, että blogini ei ole vegaaniblogi vaan pelkkä kasvisblogi. Monet reseptit ovat silti vegaanisia tai helposti muokattavasti vegaanisiksi,  ja hyvä niin. Lihaa et tule täällä kuitenkaan näkemään, sillä se ei kuulu ruokavaliooni/keittiööni satunnaista kalaa lukuunottamatta.

Perustin sivuston tykkäämisestäni kirjoittamiseen ja sisällöntuottamiseen, valokuvaamiseen* ja ittetehtyyn ruokaan. Samalla sivusto toimii muistikirjana ja reseptiarkistona. Toivon, että sinäkin tykkäät muutamasta reseptistä. Kommentilla ja yhteydenottolomakkeen kautta saa ottaa yhteyttä, vastaan mahdollisimman pian. Esimerkiksi yhteistyöt kaikkeen ruokaan, juomaan, keittiöön, kattaukseen kiinnostaa. Myös ravintola-arviot saavat sivustollani kattavan ja visuaalisen esittelyn. Sijaitsen pääosin Tampereella, mutta kysyä voi aina minne päin tahansa.


* Taustaltani olen valokuvaaja. Valokuvaustyylini on luonnonvaloa suosiva ja useimmiten mahdollisimman autenttinen visuaalisen silmäni kärsimättä. Ruokavalokuvaus asettaakin omat haasteensa; miten saada aneemiselta näyttävä annos (esim. kukkakaalikeitto valkoisella lautasella) näyttämään kuitenkin visuaaliselta ja houkuttelevalta, kikkailematta liikaa. Tervetuloa seuraamaan kuinka onnistun. ;)


Löydät Soupzin myös Instagramista @soupzblogi. Jaan Instagramissa aktiivisesti kuvia kokkailukokeiluista ja ennakkomaistiaisia tulevistakin blogiresepteistä. Lisäksi tilillä on ravintola- ja kahvilavierailuja (erityisesti Tampereelta). Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan. Yksi parhaista puolista Instagramissa onkin mahdollisuus välittömään vuorovaikutukseen muiden hyvästä ruuasta pitävien kanssa. 

Haluatko kommentoida tai ottaa yhteyttä yksityisesti? Yhteistöitä?

Sivuston alareunassa olevalla lomakkeella voit tehdä sen tai laittamalla sähköpostia osoittteeseen soupzblogi(a)gmail.com 

:) 

Teen mielelläni yhteistyötä tuotteiden ja palveluiden parissa, joiden koen sulautuvan blogiini ja/tai Instagramin feedin/storyjen/reelsien puolelle. Teen mielelläni yhteistyötä myös Instagramin tai blogin ulkopuolella esimerkiksi reseptejä tai valokuvia sinun tai teidän tarpeisiin. Lue lisää palkista "Yhteistöistä._DSC3137
Kommentit