härkis-munakoisohamppariateria


Munakoisohamppariateriat kahdelle syöjälle

1 munakoiso
puolikas tomaatti
mozzarellapallo
Härkistä 
tuoretta basilikaa

+

2 - 3 dl kreikkalaista/turkkilaista jugurttia
2-3 rkl sitruunamehua 
tuore chili
suolaa
sokeria

+

2 - 2,5 dl keittämätöntä couscousia 
kurkumaa
öljyä

Munakoison sesonki on nyt! Jos caponat on jo nähty ja munakoisosta tekisi jotain mieli vaivattomasti, mutta mausta tinkimättä, siitä voi tehdä hampurilaisen. Tämä hampurilainen tehtiin uunissa. Tai oikeastaan näitä hampurilaisia tehtiin kaksi. Keskikokoisesta munakoisosta tulee kaksi-kolme hampurilaista.

Valmista ensin jugurttikastike kylmään tekeytymään. Sekoita yhteen 2-3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia, yksi tuore chili, loraus sitruunamehua sekä suolaa ja sokeria oman makusi mukaan. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä neljä munakoisoviipaletta leivinpaperin päälle pellille. Itketä munakoisot, mikäli haluat. Sivele kevyesti oliiviöljyllä.

Viipaloi sillä välin puolikas tomaatti. Yhdelle hampurilaiselle mahtuu yksi viipale, jollei kyseessä ole valtava munakoiso.

Puolita mozzarellapallo pituussunnassa.

Paahda munakoisoviipaleita uunissa 10 - 15 minuuttia. Lisää kahdelle "hampurilaispuolikkaalle" tomaatti ja mozzarella ja jatka paahtamista 5 minuuttia. Mozzarellasta tulee sitä valuvampaa, mitä kauemmin se on uunissa.

Paista sillä välin pieni määrä Härkistä pannulla. Löysin kaupasta pilkkahintaan bbq-Härkistä ja ajattelin sen sopivan väliin erinomaisesti. Kyllä se sopikin. Normaalisti kuitenkin ostan maustamatonta Härkistä, mutta jos kaupassa näkyy huimalla alennuksella (1,50 €/paketti), sille voi antaa mahdollisuuden ja käyttää esimerkiksi hampurilaisen väliin tai tomaattikastikkeen joukkoon. Härkiksen voi myös pakastaa. Esimerkiksi tähän tarvitaan paketista vain pieni osa, joten pakasta loput ja käytä tarvittaessa muuhun ruokaan.

Ota munakoisot uunista ja kasaa lopuksi päälle Härkistä, tulista jugurttikastiketta sekä tuoretta basilikaa. Laita hatut päälle.

Annoksesta saa ruokaisamman valmistamalla nopean couscousin sillä välin kun munakoisot ovat uunissa. Munakoisohampparit syö helposti myös yksinään, mutta couscousia kannattaa keittää ehkä hieman vähemmän. Jugurttikastiketta on hieman ylimitoitettu määrä, mutta kun se maistuu erinomaiselta ja sitä syö myös couscousin lisukkeena mielellään.

Kommentit