KEY LIME PIE -JÄÄTELÖ

 


Rakastatko key lime pietä?
Rakastatko jäätelöä? 

Jos vastauksesi molempiin kysymyksiin, on kyllä, kokeile tätä helppotekoista herkkua!  Jäätelö on vielä helpompi kuin piirakka, sillä keksipohja kätkeytyykin keksimurusina jäätelöön ja paistamisen sijaan jäätelö menee tekeytymään muutamaksi tunniksi pakastimeen!

Ainesosia on 4 kpl: kondensoitu maito, vispikerma, keksit ja limet. Aikalailla samat kuin aitoon piiraaseen. Kananmunaa ei tarvita. Eikä sokeria, sillä kondensoitu maito on itsessään makea. Välineinä tarvitset blenderin keksinmurustamiseen (tai käsivoimaa), sähkövatkaimen vispikerman kuohkeuttamiseen ja sopivan kokoisen (noin 1 litra) astian jäätelömassalle. Itse olen paremman puutteessa uusiokäyttänyt kerran-pari kaupan jäätelörasioita (esim. Aino.

Resepti alla!


KEY LIME PIE -JÄÄTELÖ

1 prk kondensoitua maitoa
1 prk vispikermaa (2-2,5 dl)
muutama kauradigestive-keksi
limejä vähintään 6 kplMurskaa digestive-keksit blenderissä hienoksi muruseokseksi, tai käsivoimin. Isommat sattumat ovat kyllä sallittuja.

Vatkaa vispikerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kondensoitu maito joukkoon sekä purista limeistä mehut suoraan kulhoon. Maistele massaa ja lisää limemehua makusi mukaan niin kirpeäksi kuin tahdot. Suosittelen varaamaan limejä ainakin 6 kpl, mutta muutama lisääkään ei haittaa. Kirpeys tulee myös kompensoimaan kondensoidun maidon makeutta! Sekoita sitten joukkoon haluamasi määrä keksimuruja. Itse käytin kolme keksiä, mutta näitäkin voi laittaa vähän enemmän.

Sitten massa vain sopivan kokoiseen, litran vetoiseen, astiaan ja pakastimeen tekeytymään muutamaksi tunniksi. Voit käydä pakastimessa kurkkimassa muutaman tunnin jälkeen, mutta viimeistään seuraavana päivänä jäätelö on herkuteltavissa joko kulhosta tai vohvelista!


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit