Blinipizza tarjoaa blinistä tutut ainekset

Blinipizza on yksi vaihtoehto kun ei osaa valita pizzan tai blinin väliltä. Tai jos tekee mieli blinejä, mutta vitsit kun ei jaksaisi paistella blinejä. Pizza on myös helpompi jakaa useammalle. Ei, blinipizza ei korvaa ehtoja blinejä! Mikään ei voita sellaisia kirkastetussa voissa vasta paistettuja keskipaksuja herkkuja. Kuitenkin tämä on yksi tapa täyttää pizza vaikka kevättalven juhlissa...pääsiäisenä? 

Nokareet smetanaa ja raastettu sitruunankuori pinnalla kruunaavat pizzapalat. Tämä on myös värien ilotulitusta!

Voit tehdä pizzapohjan tämän ohjeen mukaan tai sitten omalla suosikkipohjallasi, josta tulee noin uunipellin kokoinen pohja :) Alla olevassa reseptissä on osa vehnäjauhoista korvattu tattarijauhoilla. Tattarijauhot vaikuttavat jossain määrin taikinaan. Otathan sen huomioon myös pizzaa paistaessa.

Resepti 

1 iso pizza (2-4 syöjälle / useammalle pienet suupalat

* kuvassa on 1/4 pizzaa, täytteiden runsauden vuoksi tällainen pala voi riittää yhdelle, mutta juuri ja juuri jaksettiin syödä tällainen pizza kahteen pekkaan samantien)

 

Pizzapohja: 

  • 2 dl vehnäjauhoja 
  • 1,5 dl tattarijauhoja 
  • noin 3 g kuivahiivaa 
  • pieni ripaus suolaa
  • 1,75 dl kylmää vettä 
  • 1 rkl oliiviöljyä 

 

Sekoita kuivahiiva ja jauhot keskenään. Lisää kylmä vesi ja vaivaa. Lisää aivan lopuksi oliiviöljy. Vaivaa kevyesti ja jätä löysähköksi taikinaksi.

Laita pizzapohja vaikka edellisenä iltana kylmään tekeytymään.  Jos käytät taikinan lähitunteina, voit lisätä silloin kuivahiivan määrää. Jos et jaksa hienostella taikinan suhteen, voin sanoa että ei sen niin väliä tässä. Tämän pizzan kohokohta on sen runsaat ja mehukkaat täytteet.


Pizzan päälle: 


  • 1 suolakurkku
  • puolikas punasipuli
  • 2 x 120 g smetanaa
  • noin 80 g juustoraastetta (cheddar-gouda, mozzarella tai gouda)
  • 80 g kylmäsavulohta (jätä väliin jos haluat vegeversion)
  • caviartia (vegekaviaaria)
  • 1 sitruuna (kuori, halutesasi mehu)
  • tilliä


1. Kuori ja silppua aivan pieneksi puolikas punasipulia (tai yksi hyvin pieni punasipuli).

2. Kuutioi suolakurkku pieniksi kuutioiksi.

3. Viipaloi kylmäsavulohi.

4. Levitä purkillinen smetanaa pizzapohjan päälle (lähes reunoihin asti) ja laita päälle juustoraastetta. 

5. Levitä sitten päälle kylmäsavulohiviipaleet, punasipulihake, suolakurkkukuutiot.

6. Paista 225 - 250 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia (tai sen verran, että pizza on saanut väriä) Huom. tarkkaile, sillä tattarijauhoilla pohja saattaa rapeutua hieman nopeammin kuin tavallisessa vehnäjauhopizzassa. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tehdä liian rapeaa, kovaa pizzaa.

7. Kun pizza on otettu uunista, leikkaa sopivan kokoisiin annospaloihin. Annostele päälle nokareet smetanaa. Raasta päälle pestyn sitruunan kuorta. Annostele myös caviartia ja silppua päälle tilliä. Nam! 


Instagramissa @soupzblogi

Kommentit