Samettinen juustokeitto

Tämä juustokeitto on takuuvarma, joten jos etsit täydellistä tai edes lähelle täydellistä reseptiä juustokeitolle, voit pysähtyä tämän äärelle. Lisäksi tämä on äärimmäisen nopea valmistaa, eikä raaka-ainelista ole tolkuton. Nopeimmin se valmistuu valmiista juustoraasteesta (itse suosin cheddar-goudaa, jota saa S-kaupoista). Voi siis kuvitella mille tasolle tämä pääsisi esimerkiksi Västerbotten-juustolla. Suosittelen kuitenkin juustoraasteeksi jotain voimakkaampaa juustoa. Jos tykkäät emmentalista, niin toimii varmasti silläkin loistavasti! 

Keitto menee kivasti alkupalana vaikka kahvikupeista tarjoiltuina. Pinnalle vielä halutessa tuoreita yrttejä ja suppilovahveroita sekä hieman chiliä ja pippuria. Pala hyvää leipää vielä kylkeen, mutta tosiaan menee aivan sellaisenaankin.

Ohjeella tulee noin neljä-kuusi kupillista keittoa tai pari-kolme isompaa lautasellista.

 SAMETTINEN JUUSTOKEITTO 

(4-6 pientä annosta)

 

  • 1 l vettä + 3 rkl kasvisfondia 
  • 1 keskikokoinen peruna 
  • 1 tl sokeria 
  • 1/2 tl valkopippuria 
  • 2 dl ruokakermaa 
  • 175 g cheddar-gouda-juustoraastetta 

 

1. Kiehauta vesi ja lisää siihen kasvisfondi.

2. Kuori ja pilko peruna (mielellään jauhoinen tai yleisperuna) ihan pieniksi kuutioiksi. Lisää liemeen ja anna pehmentyä noin 10 minuuttia. Sitten soseuta sauvasekoittimella. Saattaa vaikuttaa eriskummalliselta surautella perunakuutioita isossa määrässä lientä, mutta peruna suurustaa kivasti keittoa eli sillä on tärkeä merkitys. 

3. Lisää sitten sokeri, valkopippuri ja ruokakerma. Lopuksi lisää juustoraaste sekoittaen joukkoon. 

4. Nauti heti. Pinnalle sopii loistavasti esimerkiksi suppilovahverot ja tuoreet yrtit.


Vinkki: Voit kokeilla keittoa myös kylmänä ja seuraavana päivänä. Joskin höyryävän kuuma keitto on omasta mielestä paras valinta. 


P.S Oletko käynyt vielä Instagram-tililläni osoitteessa www.instagram.com/soupzblogi ? Päivitän tiliä melko aktiivisesti! Tervetuloa! :)

Kommentit