granolalla uuteen päivään

_DSC2330

Olen käytännössä lopettanut valmiiksi maustettujen jugurttien syömisen. Tiedätte varmaan nämä litran jugurttipurkit, jotka sinänsä houkuttelisivat helposti euron-pari hinnalla. Ei, olen aikuinen ihminen ja aikuinen ihminen syö tylsemmän makuisen jugurtin tai rahkan maustaen sen aivan itse kuivatuilla marjoilla, pähkinöillä yms. Uh, joskus ei niinkään innostanut pähkinöiden laittaminen johonkin makeampaan tms. Ja jotkut tylsemmät myslit rusinoineen lähinnä tuntuivat juuttuvan kurkkuun. Mutta myöhemmin törmäsin esimerkiksi muromysliin ja granolaan, jossa ei välttämättä ollut niitä rusinoita. Myös makeus ja rapsakkuus miellyttivät.
Paljon myöhemmin eli noin kuukausi sitten päätin kokeilla granolan tekemistä aivan itse, juuri sellaisilla ainesosilla, jotka on itse valinnut. Jopa pähkinöitä kelpuutin. Pähkinöiden kanssa olen nykyään aika sujut (harrastuksekseni en edelleen napostele, mutta muistan sujauttaa välillä esimerkiksi matkalle mukaan pikkunälkää/-kiukkua taittaakseni, sillä olen kuullut, että niillä pikkuisilla on tälläisia mahtivoimia).
Tämä granola on superhelppo tehdä ja ainekset on helppo kerätä esimerkiksi Punnitse ja Säästä -kaupasta. Toivon, että sinulla on mahdollisuus vierailla sellaisessa. Onneksi monesta pikkukaupastakin löytyy kuitenkin nykyään vaikka mitä.

Tämä maukas granola sisältää:

8 dl kaurahiutaleita
1 dl hunajaa
0,5 dl siirappia (tai tämän verran hunajaa)
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
2 rkl kvinoaa
kuivattuja banaaneja ja karpaloita
saksanpähkinöitä
hasselpähkinöitä
cashew-pähkinöitä
banaani

Tee näin:

Murskaa haluamasi määrä pähkinöitä ja kuivattuja banaaneja. Itse laitoin jokaista sorttia vajaan kourallisen. Suhde on ihan makuasia. Suurinpiirtein 2-4 dl on hyvä määrä olla yhteensä. Muussaa banaani mössöksi esimerkiksi haarukalla. Sekoita kulhossa kaikki nämä ja loput ainekset kuivattuja hedelmiä/marjoja lukuunottamatta. Levitä tasaisesti uunipellille. Paahda uunin ala-/keskitasolla 150 asteessa noin 45-60 minuuttia. Tarkkaile! Vähempikin aika voi riittää. Itse paahdoin kuitenkin omassa uunissa noin tunnin. Anna massan jäähtyä ja rapeutua vielä sekä sekoita joukkoon kuivatut hedelmät/marjat. Valmis granola säilyy ja näyttää hauskalta patenttipurkissa.

Kommentit