porkkanaa hummuksen muodossa


Jos kaapissa on paljon porkkanaa (tai vaikka ennestään ei olisi), niin niistä voi surauttaa helposti herkullisen levitteen esimerkiksi tuoreelle leivälle... tai falafelien dipiksi. Tätähän tuli itse testattua tuoreella patongilla sekä Samirin falafelpyöryköiden kanssa. Maistui. 

Ennakkoluulo kysyy:

Jos keitän porkkanat ja soseutan ne, niin tuleeko siitä vauvanruokaa?

Bloggaaja vastaa:

Tätä nimenomaan halusin välttää. Vauvanruokapurkeissa harvemmin taitaa olla valkosipulia. Lisätään valkosipulia maun mukaan puolikkaasta kynnestä kahteen kokonaiseen sekä varovasti oliiviöljyä ja suolaa. Tätä ei myytäisi Piltissä, mutta vanhempien purnukkaan tätä voi kyllä suosiolla pistää.

Itse päätin tehdä kerralla reilun annoksen. Levitettä tulikin lopulta pienen Taika-kipollisen verran. Käytin noin kahdeksan pientä/keskikokoista porkkanaa, jotka kuorin ja pilkoin sekä keitin pehmeiksi. Soseutin sauvasekoittimella pehmenneet porkkanat, lisäsin ison valkosipulinkynnen (käytä valkosipulinmurskaajaa tai hakkaa hyvin pieneksi) sekä oliiviöljyä pikkuhiljaa. Lisäsin suolaa maistellen välillä. Lisää oliiviöljyä ja suolaa mieltymyksesi mukaan. Myös valkosipulia voi lisätä varoen. Valkosipuli on kuitenkin se mikä tästä tekee levitteen, joka ei maistu porkkanasoseelta. Valkosipuli on se mikä terästää tämän, mutta pienikin määrä raakaa valkosipulia riittää tujauttamaan.

Mitä sinä olet tehnyt viime aikoina porkkanasta?

Kommentit