Vegaaninen riisipuuro (helppo ja kermaisen maukas)
Osalla meistä voi olla kammoa riisipuuron keittämiseen, koska ensinnäkin se vaatii aikaa ja toiseksi hyvälläkin tahdolla kova työ voidaan palkita pohjaan palaneella köntillä.

Tällä ohjeella pohjaanpalanut riisipuuro on kaukainen ajatelma vain. Mutta silti, puuroa tulee kyllä sekoitella välillä ja hyvä kattila auttaa aina. Ja alhainen lämpötila on myöskin se salaisuus. Eli ensin kiehautetaan vesi ja heti sen jälkeen lasketaan levyn lämpötilaa mahdollisimman alhaiseksi, jotta puuro saa rauhassa porista kannen alla ilman pelkoa veden kuohuamisesta yli ja kaiken veden imeytymisestä riisiin.

Kun puuro tehdään ensin pelkkään veteen, se säästää myös raaka-aineita että tosiaan pohjaanpalamisen pelon. Pelkästä vedestä ja riisistä puuro ei tietenkään koostu, vaan lopussa sekoitetaan purkillinen kaurakermaa, mikä todellakin mehevöittää puuron, vaikka sen määrä onkin 1/4 suhteessa veteen!

Alla olevan ohjeen määrän voisi hyvin puolittaakin, jos puuroa haluaa vain hyvin pienen satsin. Mutta itse ajattelin, että samalla vaivalla voi tehdä isomman määrän ja kaurakermapurkinkaan sisältö ei jää vajaaksi. Toki jos haluaa oikein kermaisen puuron, voi puolitetullakin ohjeella käyttää koko purkin. Minä suosittelen kuitenkin tekemään koko kattilallisen, sillä tämä puuro on myös hitsin hyvää seuraavanakin päivänä. Ja sitä seuraavana. Kylmänä. Lapsuudesta myös muistan äidin tehneen jouluaattona riisipuuron tähteistä luumuhyvettä, eli sekoittanut joukkoon luumumarmeladia ja vatkannut kuohukermaa joukkoon. Tähän ei välttämättä edes tarvitsisi kermavaahtoa lisätä, sillä on herkkua itsessään. Niin ja kermaahan se kaurakermakin on.
 

3-4 annosta:

 • 1,5 - 2 dl puuroriisiä (jos haluat löysempää puuroa, käytä pienempi määrä, itse käytin noin 1,75 dl)
 • 8 dl vettä
 • ripaus suolaa ja vähän enempi sokeria
 • 2 dl kaurakermaa (itse käytin Plantin)
 • kanelia

Kiehauta vesi ja riisi. Välittömästi kiehauttamisen jälkeen, laita kansi päälle ja anna porista hiljalleen noin 30 minuuttia. Sekoita aina välillä. Lopuksi lisää ripaus suolaa ja kaurakermaa ja anna puuron edelleen hiljalleen porista kannen alla noin 10 - 15 minuuttia. Sekoita välillä. Maista ja mausta maltillisella määrällä sokeria.

Kun riisipuuro on koostumukseltaan ja maultaan erinomaista, niin paras lisuke on simppelein eli ripaus kanelia!

Nam. Hyvää joulun aikaa, sulle ja sulle :)


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit

 1. VInkki
  Nopean ja helpon
  vegaaniriisipuuron voi tehdä 20 minuutissa
  Jasmiiniriisistä..
  Jonka maustaa lopuksi vielä kuumana sokerilla,kanelilla,mmerisuolalla ja tilkalla rypsiöljyä.
  Ohjeeseen ei tarvitse kasvismaitoja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)