mutakakku Tämä kakku tarvitsee:

2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia/voita 
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (esimerkiksi Van Houten)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
tomusokeria pinnalle
+
vaniljajäätelöä kaveriksi Mutakakku ei mielestäni ole arvoisensa niminen, vaikka nimensä se saakin mutamaisesta koostumuksestaan (nam, nam). Lähtökohtaisestihan on hyvä, jos kakku on koostumukseltaan hieman kostea, ei kuivahko. Kutsutaan tätä kakkua siis suklaakakuksi. Suussasulavaksi suklaakakuksi. Se on ohut, pinnaltaan hieman rapea ja sisältä hieman kostea. Se voidaan syödä heti uunista tultua, jääkaappikylmänä tai huoneenlämpöisenä. Erityisen mielellään se haluaa tulla nautituksi vaniljajäätelön kanssa. Vaniljajäätelön ja mutakakun yhdistelmä tuo mieleen mitä parhaimman sandwich-jäätelön. Sandwich-jäätelö on ihan oma suosikkini.

Voit ryhtyä mutakakun valmistukseen vaikka samantien, sillä se ei vaadi juuri aikaa eikä erityisaineksia. Jos kaapissasi on vain sokeria, vehnäjauhoja, pari kananmunaa, kunnon kaakaojauhetta ja margariinia tai voita voit ryhtyä valmistukseen. Mutta muista se jäätelö. Se täydentää makukokemuksen.

Kakun voit valmistaa piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan. Itse käytin piirakkavuokaa.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sulata rasva. Vatkaa keskenään kanamunat ja sokerit (käsivatkain riittää). Lisää sekoittaen joukkoon kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Lopuksi sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoka tai piirasvuoka leivinpaperilla ja kaada seos sille. Paista 175-asteisessa uunin alatasolla noin 20 - 30 minuuttia. Tarkkaile viimeisinä minuutteina herkeämättä eli kokeile aika ajoin tikulla/haarukalla. Pinnan tulee olla tarttumaton, mutta sisältä kakun tulisi olla kostea. Parempi siis ottaa kakku uunista heti kun se on saanut hieman jämäkämmän pinnan. Mutta muista, että onhan se suklaakakku siltikin, vaikka se olisikin yli kriittisen hetken. Siksi voit vaivatta ja huoletta valmistaa tämän. :)

Hyviä herkutteluhetkiä!

Kommentit