kesäinen ateriakokonaisuus: paahdettuja seesamiporkkanoita, vegaanikaviaaria, halloumia, savulohta, mansikkasalaattia....


Juhannusviikonloppuna tuli syötyä parinakin päivänä niin maittava, täyttävä ja monipuolinen ateriakokonaisuus, että toimikoon se inspiraationa myös muillekin kesäpäiville. Sillä eihän tämä vaadi juhlapäiviä eikä se vaadi grilliä tai kesämökkiä. Tämä ateria tuli valmistettua kaupunkikeittiössä, uunilla ja liedellä. Savulohi tuli haettua juhannusaattona torilta. Nygrenin savulohi on kyllä mielettömän hyvää. Myös mansikat olivat päivän torisaalis.

Välillä mietin, että miksi lähinnä juuri joulunaikaan ja muina juhlapäivinä tai sitten buffeteissa syödään usean ruokalajin lautasia.  Parhaimmillaan usea ruokalaji on jopa nopeampaa ja helpompaa valmistaa, sekä tarjoaa erilaisia variaatioita eri ruokavaliota syöville. Eikä aina osaa päättää. Voin kyllä vakuuttaa, että nälkäkin lähtee tällä ja jos ei, niin ehkä tarjoat jälkiruokaa?

Tämän ateriakokonaisuuden sisältö ei vaadi sen suurempia kikkailuja, kuitenkin hieman vaivannäköä ja ajoitusta. Vaikka rakastin itse kaikkea tällä lautasella, niin seesamiporkkanat ja vegaanikaviaari ovat ne mitä varsinkin suosittelen kokeilemaan!

Neljä täyttä lautasta tulee tällä määrällä:

- noin 500 g uusia perunoita, voita, tilliä/ruohosipulia, suolaa
- muutama porkkana, oliiviöljyä, seesaminsiemeniä
- mozzarellapallo, muutama mansikka, paahdettuja auringonkukansiemeniä, salaattia, kurkkua, oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria
- 500 g savulohta
- paketillinen tai kaksi halloumia
- neljä keitettyä kananmunaa ja (Ikean) vegaanikaviaaria

Monen ruokalajin valmistaminen vaatii ajoitusta,  kun joukossa on lämpimiäkin ruokia, mutta näillä kikoilla se toimii.

Laita uuni kuumenemaan noin 225 asteeseen.

Keitä kananmunat kypsiksi. Huuhtele kylmällä vedellä, kuori ja halkaise pituussuunnassa. Lusikoi päälle kaviaaria.

Kuori ja halkaise porkkanat pituussuunnassa. Laita uunivuoalle ja voitele oliiviöljyllä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Paahda uunissa 20 - 30 minuuttia. Pieni rusketus tekee hyvää.

Pese uudet perunat ja keitä runsaassa vedessä kypsiksi (noin 20 minuuttia). Lisää joukkoon voita, suolaa ja silputtua yrttiä.

Kokoa lautaselle halkaistu kananmuna vegekaviaarilla, savulohi, salaatti, seesamiporkkanat ja perunat.

Paista halloumi ihan viimeiseksi. Samantien tai vähän ennen kuin porkkanat ja perunat ovat valmiit.

Tarjoile välittömästi. Mikäli syöjiä on kaksi, voit valmistaa edellisenä päivänä oikestaan kaiken paitsi halloumi tietysti kannattaa paistaa vähän ennen tarjoilua. Ja jos olet keittänyt ja paahtanut porkkanat edellisenä päivänä, ne kannattaa vaikka paistaa pannulla.

Kommentit