kesävihannes-mifu-wokki


Tämä kasvis-mifu-wokki syntyy muutamasta kauden tuotteesta, jotka hevi-osastolta bongasin, kuten kesäsipuleista, kesäporkkanoista ja tuoreista pavuista. Lisäksi joukkoon on laitettu tuomaan makua ja täytettä myös makeammasta suippopaprikasta sekä parsakaalista. Tuore chili tuo potkua (jätä väliin, mikäli et kaipaa yhtään potkua) ja seesamiöljy sopii täydellisesti wokkiin. Proteiinia sisältävät mifu-rakeet jakavat mielipiteitä, sillä ne eivät ole kuitenkaan vegaanisia ja ovat tavallaan kuin raejuustoa. En ole itsekään käyttänyt kovin usein, mutta ne ovat silti erinomaisia paistettuina ja tuovat tällöin mieleen halloumin ja raejuuston yhdistelmän, joista molemmista ainakin itse pidän. Mifun voi paistaa ensin pannulla erikseen varmistaakseen tasaisen paistopinnan, mutta sen voi heittää lopussa vihannesten joukkoon. Parsakaali ei muuten ole välttämättömyys, vaan voit korvata sen esimerkiksi suuremmalla määrällä papuja tai porkkanoita tai sitten jättää vain korvaamatta.

Tästä tulee noin kolme runsasta annosta esimerkiksi nuudeleiden kanssa nautittaviksi. Itse suosittelen munanuudeleita.

2 kesäsipulia varsineen
1-2 valkosipulin kynttä
1 tuore chili
kourallinen papuja
pari kesäporkkanaa
parsakaalia
suippopapaprika
rasiallinen mifu-rakeita
korianteria
seesamiöljyä
suolaa

Aloita huuhtelemalla tuoreet pavut ja poistamalla tarvittaessa tyviosat. Keitä 10 minuuttia vedessä ja huuhtele kylmällä vedellä.

Pilko kesäsipulit varsineen. Pilko tai suikaloi loput vihannekset.

Paista pannulla ensin mifu (mukana öljy, joten sitä ei tarvitse lisätä). Siirrä pannulta syrjään ja paista pannulla nyt ensin sipulit, porkkanat, paprikat ja parsakaali. Varo polttamasta valkosipulia. Lisää tuore chilikin. Heitä joukkoon vielä keitetyt pavut sekä paistetut mifu-rakeet. Lorauta joukkoon seesamiöljyä ja tarvittava määrä suolaa. Maista ja lisää molempia tarvittaessa.

Kommentit