Nyhtökaura-kvinoa-pasteijat


Nämä suolaiset pasteijat ovat täynnä hyviä ravintoarvoja, energiaa ja proteiinia. Vai väitättekö vastaan, kun täytteenä on superruokaa kvinoaa että nyhtökauraa? Lisäksi makua leivonnaisiin tuo aurinkokuivattu tomaatti sekä sipuli.

Pasteijat sopivat vegaanillekin, kun käytetään lehtitaikinaa. Useimmat lehtitaikinat ovat kasvisperäisiä, kun voitaikina nimensäkin perusteella on epävegaaninen. Käytin näihin lehtitaikinalevyjä (Myllyn paras) ja tykästyin. Taikina on keveämpi ja nimensä mukaan lehtevämpi kuin mitä voitaikina.

Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin, älä kuitenkaan liian ajoissa (15-30 minuuttia riittää). Kun täyte on valmis ja levyt sulaneet, puolita levyt ja levitä täytettä sopiva määrä niin, että saat neliöt kolmioiksi ja reunat hyvin kiinni. Painele vielä haarukalla kiinni. Voitele kasvismaidolla tai -kermalla (tai munalla). Paisto 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


Ensimmäiset vaiheet:

Valmista kattilassa kvinoa ohjeen mukaan.

Pilko sipulit, rasiallinen nyhtökauraa sekä aurinkokuivattua tomaattia (jos et käytä valmiiksi suikaloitua). Paista sipulit pehmeiksi aurinkokuivatun tomaatin öljyssä, lisää nyhtökaura sekä tomaatit. Lisää vielä mausteita makusi mukaan. Minä lisäsin kaksi teelusikallista hiljattain Unkarista tuotua paprikajauhetta (se on kansallismauste siellä), vähän mustapippuria sekä suolaa. Lisäsin joukkoon vielä tuoretta persiljaa. Lopuksi kypsä kvinoa sekoitetaan joukkoon. Näin sinulla on pasteijatäyte. Ja voi että, sitä on paljon.  Voit halutessasi puolittaa tämän ohjeen ainekset, sillä pasteijoita tulee täytteen määrällä muutama pellillinen. Minä paistan tänään vielä pari-kolme pellillistä lisää, sillä eilen paistoin pari pellillistä ja täytettä jäi vähintään yhtä paljon. Pasteijat ovat kuitenkin hyvin uponneet ja valmiita pasteijoita voi kuitenkin hyvin pakastaa. Vaihtoehtoisesti täytettä voi käyttää myös paprikoihin (nam!).  Pasteijat ovat hyviä uunista tulleina, mutta oikeastaan ne ovat parempia seuraavana päivänä, huoneenlämmössä jäähtyneinä.

Ohjeen ainekset:

1 paketillinen nyhtökauraa (original on hyvä)
2 sipulia
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
1,5 dl kvinoaa (kypsentämöntä)
tuoretta persiljaa
2 tl jauhettua paprikaa
rouhaus mustapippuria ja suolaa

+

monta lehtitaikinalevyä puolitettuina (noin 6 - 8 levyä)

Makoisaa uutta vuotta!
Osallistun myös Parhaat ruokablogit 1-vuotiskilpailuun tällä reseptillä!

-> http://www.parhaatruokablogit.fi/kilpailut/2018/12 P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)