Mansikkapesto


Kas vain, kyllä mansikat taipuvat pestoonkin. Sain hulluhkon päähänpiston käyttää viikonlopun 5 kilon mansikkasadosta osan lisukkeeseen, jota pestoksi kutsun. Öljyä tämä pesto ei kuitenkaan tarvitse. Kenties juuri mansikkaa ylenmäärin kannusti kokeilemaan. Jääkaapista löytyi myös leipäjuustoa ja juuri siihen tähtäsin. Mansikkapestoa & leipäjuustoa, mmm.... Näin lakkahillo korvautuu ajankohtaisella satokauden annilla. Mansikasta riippuen tämäkin pesto voi kuitenkin olla hieman kirpsakka ja siemenet sekä pähkinät antavat lakkahillomaista tuntumaa. Ne myös taittavat mansikan makeutta.

Pesto/hilloke on täysin vegaaninen ja vaihtamalle leipäjuuston vegaaniseen lisukkeeseen, se sopii kaikille.

Noin 10 ruokalusikallista valmista mansikkapestoa sisältää:

100-120 g mansikkaa (noin 7 isohkoa mansikkaa) 
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
3 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl cashew-pähkinöitä

Siemenien ja pähkinöiden suhdetta voi vaihdella. Voit tehdä esimerkiksi pelkästään cashew-pähkinöistäkin peston.

Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Nauti. 

Jos kokeilet, niin tulehan kertomaan minkä kanssa nautit :)

Kommentit