MOSCOW MULE


Moscow mule eli moskovan muuli on klassikkodrinkki, jota minä maistoin onnekkaan sattuman kautta ensimmäistä kertaa vasta hiljattain.

Olimme syömässä Tallinnan ihanassa Kivi Paper Kääridissä, joka sijaitsee Telliskiven alueella. No, olimme tilaamassa alkudrinkit ja tutun nimistä drinkkiä pyytämässä. Siihen olisi kuitenkin kuulunut jäämurskaa, joka oli loppu. Näinkin voi ilmeisesti käydä. Että ei vain jokin pääruuan raaka-aineista vaan myös jäämurskat voi loppua... Kysyin mukavalta tarjoilijalta mitä hän suosittelisi ja hän suositteli Moscow mulea! Sitä tulikin pöytään isohkon peltimukillisen verran ja voi että se maistui raikkaalta ja hyvältä. Miksi en ollut maistanut tätä aikaisemmin? Tuli katsottua mitä drinkki sisältää, eikä lista ollut loputon: Stolichnaya-vodkaa, Fever Tree Ginger beeriä (eli inkivääriolutta), limeä ja jäätä!

Nyt siis jaan teillekin tämän ihastuttavan drinkin, jos sinäkin olet ollut epätietoinen tällaisen olemassaolosta tai et ole maistanut. Maista ihmeessä. Toki jos et välitä Ginger beeristä, niin sitten suosittelen jättämään väliin. Tämä nimittäin maistuu lähinnä siltä. Oikeastaan tämä maistuu todella paljon inkivääriltä. Eli jos et pidä inkivääristä ollenkaan, niin tämä ei ole your cup of tea.

Oikeaoppinen Moscow mule tehdään kupariseen peltimukiin, mutta sellaisia ei löytynyt omasta takaa Listalla kyllä on, sillä ainakin tämä drinkki sopi todella hyvin sellaiseen ja tuntui pitävän drinkin jääpaloineen kylmänä hyvinkin pitkään lämpimässä ilmassakin. Olimme siis ravintolan patiolla lämpimänä kesäiltana. Ja ne kupariset mukit olivat muutenkin todella hienot!

Kun kaupasta oli tullut bongattua Fever Treen Ginger Beer (suosittelen nimenomaan tätä, näissä voi olla eroa!), niin oikeastaan olikin jo drinkin ainekset, sillä autenttisen vodkan sijaan tuli kokeiltua koskenkorvaa... No, samapa tuo... Ginger Beer maistuu niin voimakkaalta. Sittemmin tuli kyllä hankittua Stolichnaya-vodkaa. Kupariset peltimukit tuli korvata jollain ja keksin, että Iittalan Tsaikka-lasit voisivat olla erinomaiset. Ne ovat ehkä pienehköt, mutta tähän drinkkiin sopivat kahvoineen silti erinomaisesti. Huomasin muuten, että Tsaikoista on tullut ihanat ruusukultaisetkin versiot. Joka tapauksessa olipa hauskaa oivaltaa, että kyllä näitä laseja voi käyttää glögiajan ulkopuolellakin....


Vaan miten se drinkki tehdäänkään?


Ensin lasi täyteen jääpaloja.

Tämän jälkeen mitataan 4 cl (Stolichnaya) vodkaa.

Lopuksi (Fever Tree) Ginger Beeriä niin paljon kuin lasiin mahtuu.

Sekaan hieman limen mehua ja koristeeksi limeviipaleet. 


Vaikka drinkki saattaa olla hieman enemmän kallellaan kesään kuin syksyyn, niin ihan erinomainen vaihtoehto esimerkiksi Gin Tonicille.

Fever Treen Ginger Beeriä saa hyvin varustetuista kaupoista ja Alkoista, itse olen bongannut Prismasta ja K-Supermarketista ainakin. Ginger Beeriä ostaessa saatetaan kysyä papereita, vaikka alkoholia se ei pidä siis sisällään ollenkaan. Itseltä kysyttiin paperit, mikä on ehkä hieman huvittavaa.... Älä siis pistä kauppa-asialle alle 18-vuotiasta. Kombuchaakin ostaessa saatetaan kysyä paperit, kuulin tältä kassalta papereita näyttäessäni ja todetessani että se ei pidä sisällään ollenkaan alkoholia.

P.S Oletko huomannut, että pidän melko aktiivisesti yllä Instagram-tiliä @soupzblogi? :) Viime aikoina olen esimerkiksi esitellyt ravintoloita ja muita paikkoja Tampereella. Esimerkiksi viime viikkoinen pintxo-kierrokseni löytyy Instagramista! Huh, olipahan hyviä pintxoja ja aivan mainio tapahtuma tuo Tamperrada.

Kommentit