Herkullinen ja gluteeniton pizzapohja kukkakaalista

Pizzapohja kukkakaalista on paitsi jauhoton ja sitä myöten gluteeniton, mutta myös helppotekoinen ja äärettömän maukas. Pohjaan tulee toki kukkakaalin lisäksi muitakin aineksia sitomaan pohjaa yhteen. Tämä pohja ei ole vegaaninen, sillä raastetun kukkakaalin lisäksi se pitää sisällään parmesaania ja munia. Munat toki tuovat myös pizzaan proteiinia, minkä vuoksi se toimii erinomaisesti myös kuntoilun oheen. Vaikka pizza onkin aika kevyt ja terveellinen, niin juusto tuo siihen rasvaisuuden ja sitä myöten pizzan, joka sopii hetkiin kun oikeasti haluaa syödä vähän epäterveellisempää. Pohjaa ei tarvitse myöskään kohotella, jolloin pizza valmistuu alle tunnissa. Täytteitä voi varioida, mutta en liioittelisi niiden määrässä. Valmistamani pizza piti päällään kevyesti pestoa ja mozzarellaraastetta, marinoituja punasipulirenkaita, makeita kirsikkatomaatteja ja tuoretta rucolaa sekä pistaasipähkinän murusia.

Kokeile ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit. Itse ihastuin valtavasti. Pohjan esipaistaminen riittävän pitkään tekee pohjasta hieman rapsakan jopa, pehmeän ja rapsakan. Siinäpä on muutenkin mielestäni hyvän pizzan edellytys! 



2 keskikokoista pizzaa tai yksi pellillinen: 

1 kukkakaali (noin 600 g)
1,5 dl raastettua parmesaania
3 munaa

Raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi isoon kulhoon. Raasta myös parmesaania joukkoon. Lisää joukkoon munat. Sekoita ainekset yhteen.

Muotoile haarukan tai lastan avulla pizzapohja leivinpaperille pellille. Valmista joko yksi pellillinen tai kahdessa erässä kaksi pyöreää pizzaa. Paista keskitasolla 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Levitä sitten täytteet ja paista vielä noin 7- 10 minuuttia.



Pizzan päälle:

pestoa 2-3 ruokalusikallista
pieni kourallinen juustoraastetta (esimerkiksi mozzarella)
muutama kirsikkatomaatti 
1 pieni punasipuli + oliiviöljyä + omenaviinietikkaa + sokeria*
tuoretta yrttiä (rucola/basilika/timjami/oregano)
(pistaasipähkinöitä)

* pikamarinoitu punasipuli valmistuu näin: suikaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi, lorota päälle oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa sekä ripaus sokeria, anna tekeytyä jääkaapissa muun pizzan valmistamisen ohessa. Marinoidut punasipulit säilyy myös seuraavaan päivään, joten voit valmistaa tämän myös päivää ennen pizzan valmistumista, jolloin marinointi vain voimistuu.


Levitä esipaistetun pizzapohjan päälle pari-kolme ruokalusikallista pestoa (itse käytin vihreää pestoa, mutta mikä muu pesto käy myös yhtä hyvin). Älä liioittele peston määrässä, sillä öljyinen pesto voi silti imeytä pizzapohjaan ja viedä pois siitä rapeutta.

Ripottele päälle kevyesti juustoraastetta.

Asettele päälle marinoituja punasipulirenkaita ja kirsikkatomaattiviipaleita.

Laita takaisin uuniin noin 7 - 10 minuutiksi. Tarkkaile. Ota pois kun reunat näyttävät mielestäsi sopivan ruskettuneilta makuusi.

Ripottele päälle lopuksi tuoretta yrttiä kuten rucolaa ja halutessasi esimerkiksi pistaasipähkinän murusia.

Nauti heti.

P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit