Lehtikaalisipsit

Kaupallinen yhteistyö ESKIMO®


Lehtikaalisipsit valmistuvat uunissa vaivatta.

Ja voivatko sipsit olla yhtään elegantimmat kuin esimerkiksi nämä punaisesta lehtikaalista valmistetut sipsit? Nyt voi luvalla syödä lehtiä, jotka näyttävät syksyn ruskalta. Rakenne on hentoinen ja rapsakka ja lisäaineita ei ole. Suolaa on vain hippusellinen, sillä muuta ei tarvita.

Valmista pellillinen superterveellisiä sipsejä kotiuunissasi ja nauti sellaisenaan tai esimerkiksi pehmeän leivän päällä kera levitteen. Esimerkiksi Tampereen tämän syksyn pintxo-kilpailussa maistoin Armas-kuppilan kisapintxoa, jossa tuoreen foccaccian ja hummuksen päällä oli lehtikaalisipsi (mun mielestä ja kanssasyöjien mielestä tämä pintxo oli yksi parhaimpia). Löydät tämän kisapintxon ja muut pintxo-kierrokseni herkut Instagramista tililtä @soupzblogi. Tililläni näkyy monia ravintola- ja kahvilavisiittejä ja muutenkin juttuja, jotka eivät aina päädy blogiini. Otahan siis tili seurantaasi, jos haluat nähdä enemmän herkullisia ruokakuvia ja esimakua blogini tulevista julkaisuista.

Alla resepti lehtikaalisipseihin. Vain kolme raaka-ainetta. Tuplaa halutessasi annos, mutta muista jättää leivinpaperilla rakoa sipseille. Sipsit maistuvat parhaimmilta mielestäni juuri valmistuneina, mutta säilyvät kyllä muutaman päivän hyvin säilytettyinä. 


1 pellillinen

noin puoli pussillinen punaista tai vihreää lehtikaalia (100 g)
1 rkl öljyä
ihan pieni ripaus suolaa


Kuumenna uuni 150-asteiseksi. 

Poista kovat varsiosat. Revi pieniksi sipseiksi. Huuhtele lävikössä.

Sekoita astiassa öljy ja pieni ripaus suolaa ja pyörittele lehtikaalia käsin seoksessa.

Levitä tasaisesti pellille leivinpaperille. 

Kuumenna uunin keskitasolla 15 - 25 minuuttia. Voit kääntää pellin puolivälissä, jos uunissasi ei ole kiertoilmatoimintoa. Tarkkailethan sipsejä, sillä ne voivat myös palaa herkästi. Anna jäähtyä hetken verran ja laita tarjoilukippoon. 

Rousknam.


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit