Lehtikaalilasagne on höystetty pähkinämuruilla ja erilaisilla juustoilla

Lehtikaalilasagne on herkullinen ja terveellinen kasvislasagnevaihtoehto. Jos kätköistäsi siis löytyy satokauden vihreää lehtikaalia ja lasagnelevyjä, niin paljon muuta ei tarvitakaan. Jos kaapissasi tai pakastimessasi on vielä tomaattikastiketta ja löytyypä ainekset juustokastikkeeseenkin, niin kauppalistaakaan ei tarvitse ruksata. Mutta jos ei löydy, niin suosittelen kirjoittamaan kuvan alla olevat ainekset listalle. Oletko aiemmin lisännyt lasagneen pähkinöitä? Suosittelen kokeilemaan.

Idea alunperin lasagneen lähti lehtikaalista, jota saimme tutuilta juuresringin kautta. Juuresringissä lähiseudun tilan pussissa on kauden antimia. Paljon perusjuureksia mutta myös lehtikaalia, joka poltteli käyttöään viikonloppuna. Lasagnea tein ensimmäistä kertaa lehtikaalista, ja tulen tekemään uudestaan. 


RESEPTI


Lehtikaalia 150 g -
Puolikas pallo mozzarellaa 
100 g fetaa
Kourallinen saksanpähkinöitä
Muutama luumutomaatti
Tomaattikastiketta
Juustokastiketta
12 kpl lasagnelevyjä
Juustoraastetta


Revi lehtikaalia irti kovista ruodista. Voit tarvittaessa huuhdella lehtikaalin, mutta voit siirtyä myös vain hieromaan oliiviöljyä ja suolaa käsin kulhossa olevaan lehtikaaliin. Jätä sitten odottamaan. Käytä muuten lehtikaalia sen verran kun tuntuu hyvältä. Itsellä oli käytettävissä noin 140 grammaa, mikä oli ihan sopiva määrä. Mutta jos lehtikaalia on vähän enemmän, niin voit käyttää enemmänkin kerrosten väleissä.

Onko sinulla pakastimessasi valmista tomaattikastiketta vähintään 200 g? Hyvä. Sulata mikrossa. Voit käyttää myös toki hyvää valmista tomaattikastiketta.  En ole vielä julkaissut blogissani tomaattikastikkeen ohjetta, vaikka se on oikeastaan aika simppeli. Voit valmistaa alle 30 minuutissa hyvän tomaattikastikkeen Mutti-tomaattimurskasta, sipulista, suippopaprikasta ja sokerista sekä suolasta että mustapippurista ja tuore yrtti sopii mukaan. Oman maun mukaan. Pitää julkaista vielä resepti erikseen. Sitä käytän nimenomaan aina pizzalle, ja olin varma, että käytän pakastimessakin olevan pizzaan, mutta lasagne vaati sitä myös.

Valmista juustokastike lasagnepaketin ohjeen mukaisesti (tai ainakin oma juustokastike tuli tehtyä juuri niin, hieman vajaan litran maitomäärä oli sopiva tähän, mutta myös litran maidon mukaan tulee varmasti myös hyvä määrä, varsinkin jos pidät juustokastikkeesta).

Voitele lasagnevuoka kevyesti öljyllä. Asettele neljä lasagnelevyä hieman limittäin vuokaan. Annostele päälle puolet tomaattikastikkeesta. Lisää sitten päälle puolet lehtikaalista. Revi päälle puolet mozzarellasta ja murusta puolet fetasta sekä muutama luumutomaatin puolikas. Rouhi käsin vielä saksanpähkinöitä. Levitä päälle 1/3 juustokastikkeesta.

Aseta sitten päälle uusi kerros lasagnelevyjä. Toista edellinen lisäten nyt jäljellä olevasta juustokastikkeesta puolet. Säästä loppu päällimmäiseen kerrokseen. Päällimmäiseen kerrokseen tulee vain juustokastiketta sekä juustoraastetta, mieluiten jotain vähän voimakkaampaa hyvää juustoa. Itse lisäsin kourallisen Le Gruyere Reserveä.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 30 - 40 minuuttia. Kun juusto päällä on gratinoitunut, niin lasagne olisi valmis.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

NAM. Pähkinät sopivat muuten loistavasti lasagneen varsinkin lehtikaalin kaveriksi ja voimakkaammalla juustolla gratinoitunut pinta oli täydellinen.

P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit