Halloumi-persimonsalaatti

Suolainen narskuva halloumi ja makea pehmeä persimon sopivat hyvin yhteen! Tämä joulunvärinen salaatti sopii hyvin esimerkiksi juhlien alkupalaksi tai ruokaisammaksi salaatiksi kera hyvän leivän.


Jaan teille alla hyvin yksinkertaisen mutta herkullisen ja näyttävän salaatin reseptin. Ota resepti talteen, jos haluat esimerkiksi jouluksi tai joulunajan juhliin (uudenvuodenjuhlia unohtamatta) jotain keveämpää mutta yhtään mausta tinkimättä.

Varaa aineksia syöjien mukaan. Tämä ohje on kahdelle. Halloumi on aika täyttävä ainesosa, joten ainakin minä tulin aika kylläiseksi ohjeen määrästä.


HALLOUMI-PERSIMONSALAATTI (2 annosta)

1 halloumipaketti (200-250 g)
1 persimon
(villi)rukolaa
granaattiomenansiemeniä
(pistaasipähkinöitä)

Kokoa salaatti suoraan lautasille. 
  • Aseta ensin pohjalle tuoretta rukolaa.
  • Pese tuore ja hieman kypsänpehmeä persimon/kaki hyvin ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. 
  •  Purista granaattiomenasta siemeniä. Tämä ei ole helpoin ja siistein osuus, mutta hyvä vinkki granaattiomenien siemenien irrottamiseen mahdollisimman siististi on tehdä se veden alla kulhossa. Siemenet voi irrottaa siellä käsin tai lusikalla ja lopuksi valuttaa vedet siivilän läpi. Jos salaatintekopäivänä on kiire, voit tehdä tämän vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää siemeniä jääkaapissa rasiassa! En mene takuuseen, että säilyvät kauan, mutta vähintään pari päivää. Siitä on hyvä ottaa sitten siemeniä vaikka myös aamupalajugurttiin.
  • Jos haluat salaattiin mukaan pistaasipähkinän murusia, niin murskaa esimerkiksi tässä vaiheessa. Pähkinät voi murskata esimerkiksi terävällä veitsellä, kaulimen avulla tai morttelissa.
  • Viipaloi lopuksi halloumi ja paista kuumalla pannulla öljyssä. Kauniit raidat tulevat grillipannulla. 
  • Asettele rukolan päälle persimonviipaleet, juuri paistettu halloumi ja ripottele päälle granaattiomenan siemeniä sekä halutessasi pähkinänmurusia. Tämä annos täytyy nauttia välittömästi, jotta halloumi ja sitä myöten koko salaatti pääsee oikeuksiinsa.

Hyvää joulunaikaa!


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit