Leipäjuustopasta

Leipäjuusto ja lakkahillo sekä joulunaika. Ehei, nyt viimeistään on aika pyyhkiä juurtuneet ajatukset siitä, että leipäjuusto syödään vain sellaisenaan ja lakkahillon kera.

Kun leipäjuustosta on niin moneksi.

Pannulla paistettuna se on vähän kuin halloumia. Ei yhtä suolaista kuitenkaan. Neutraalia. Siksi sitä voisi käyttää paneer-juustonkin korvikkeena ja pari kertaa olenkin käyttänyt. Rakenne on ihanan sulava, silti napakka. Ainakaan jos ei ylikypsennä.

Idea leipäjuustopastaan lähti ihan vain siitä, että eräänä iltana pastakuvia selatessa iski tajuton himo saada äkkiä pastaa. Jääkaapista löytyi myös pian vanhenemassa oleva leipäjuustopala. Siitä sitten vaan spaghettivesi kiehumaan ja leipäjuusto kuutioiksi. Seuraavana päivänä tein jäljellä olevasta määrästä uudesta satsin, sillä kertaa paahdoin myös krutonkeja joukkoon.

Alla ohje herkulliseen pastaan.Leipäjuustopasta 
1 - 2 annosta

oliiviöljyä
noin 150 g leipäjuustoa 
1 pienehkö punasipuli
kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja
vaaleaa leipää krutongeiksi
tuoretta yrttiä (esimerkiksi persiljaa)
spaghettia 100 - 200 g
suolaa ja pippuria

Ohjeen voisi myös tuplata, mutta jos haluat kaiken mahtumaan pannulle, suosittelen pitäytymään ohjeen mukaisessa määrässä. Valmista ensin krutongit vaaleasta leivästä esimerkiksi paahtoleivistä. Tähän on hyvä käyttää varsinkin hieman päiviä nähneet leivät. Krutongit paahdetaan kuumalla pannulla välillä käännellen.

Laita pastavesi kiehumaan. Lisää kattilaan runsaasti vettä ja kun vesi kiehuu, niin lisää myös reippaasti suolaa. Spaghettia on hyvä laittaa sen mukaan onko yksi vai kaksi syöjää ja kuinka iso nälkä, mutta liikaa ei kannata jotta suhde on sopiva ja spaghetit mahtuvat vielä pannulle al denteksi keittämisen jälkeen. Niistä tulee siellä parempia!

Silppua punasipuli, pilko leipäjuusto kuutioiksi ja puolita tomaatit sekä silppua yrttiä. Paista oliiviöljyssä pannulla ensin sipuli, lisää joukkoon tuoretta yrttiä sekä leipäjuusto ja tomaatinpuolikkaat. Varo ettei leipäjuusto sula liiaksi! Lisää ripaus suolaa ja pippuria.

Lisää lopuksi pannulle keitetty ja valutettu spaghetti ja pyörittele joukkoon. Spaghetista tulee näin irtonaisempaa ja maut tarttuvat. Ripottele päälle vielä krutongit ja lisää tuoretta yrttiä. Nauti heti! Valmistuu nopeasti niin arkeen kuin epäarkeen. Ilman krutonkeja vieläkin nopeammin. :)


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.  


Kommentit