Herkulliset ja nopeat kylmäsavulohipasteijat

 

Pasteijat valmistuvat helposti ja nopeasti kylmäsavulohesta. Tämä täyte ei vaadi siis esikypsentämistä! Kaksi pellillistä valmistuu noin tunnin sisällä. Ihana herkku vaikka pikkujouluihin tai jouluun. Näitä voi tehdä ison satsin pakastimeen ja sulattaa sopivan määrän tarpeen tullen. 

Ohjeen täytteessä on vain kolme perusainesosaa: kylmäsavulohi, tuorejuusto ja piparjuuri. Rakastan tuoretta piparjuurta ja voisin lisätä sitä vaikka mihin. Erityisesti se sopii kuitenkin tuorejuuston ja kylmäsavulohen kumppaniksi. 

Lisää kuitenkin myös muita aineksia oman maun mukaan. Huomaatkin, että olen laittanut listaan vaikka mitä aineksia, mutta ne ovat suluissa. Maistele ja lisää mitä haluat sen verran kuin tahdot. Ohjeeseen laitan mitä lisäsin näihin kuvan herkkuihin, ja omasta mielestäni nille on paikkansa. Esimerkiksi omenasiiderietikka tuo hapokkuutta ja sokeri tasapainottaa aina maustamattomia tuorejuustoja. Olen lisännyt myös tuoretta tilliäkin, mutta sekin on vaihtoehtoinen. Tällä kertaa ei kaapista löytynyt tilliä, joten pasteijat saivat pärjätä ilman sitä (ja hyvin pärjäsivätkin).


Kylmäsavulohipasteijat 

20 kpl 

2 uunipellillistä


  • 10 kpl lehtitaikinalevyjä
  • kylmäsavulohi (150 g)
  • maustamaton tuorejuusto (200 g)
  • tuore piparjuuri raasteena (2-3 cm/3-4 tl)

 +

 

  • (omenasiiderietikka 1 tl)
  • (sokeri 1 tl)
  • (tuore tilli) 

 

  • (kananmunan valkuainen voiteluun) 
  • (seesaminsiemeniä päälle)Ota lehtitaikinalevyt sulamaan erillään toisistaan. Ne ovat valmiita käytettäväksi noin 15 minuutissa. Olen itse huomannut, että liika sulattaminen ei ole hyväksi, mutta jos taikina on myös liian kova on myös hyvä odottaa hetki.

Levyjen sulamista odotellessa valmista täyte:  Kuori ja raasta pieni pala piparjuurta kulhoon. Lisää kulhoon tuorejuusto ja notkista. Pilko kylmäsavulohta pieniksi suikaleiksi ja lisää kulhoon. Sekoita mausteeksi tilkka omenasiideri- tai omenaviinietikkaa ja sokeria. Lisää oman maun mukaan vähän maistellen. Jos haluat tuoretta yritiä joukkoon, niin sekoita esimerkiksi pilkottu tilli mukaan.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kun taikinalevyt ovat valmiita, puolita ne ja täytä täyte tasaisesti jokaiselle puolikkaan keskelle. Nipistä sitten tiukasti reunat kiinni kolmion muotoon. Painele vielä haarukalla reunat ja töki kevyesti reikiä pinnalle. Voitele reunoja myöten kananmunan valkuaisella (tai kokonaisella kananmunalla). Ripottele seesaminsiemeniä.


Paista kahdessa erässä noin 10 - 12 minuuttia / kunnes pasteijat ovat hieman ruskistuneet. Anna jäähtyä pieni tovi. Nauti esimerkiksi glögin tai teen kera.  

Pakasta jäähtyneet pasteijat heti tuoreeltaan ja sulata tarpeen mukaan. Jos haluat pasteijoita enemmän, niin tuplaa vain ohjeen määrät. Ohjeen täytteen määrä on testattu sopivaksi juuri kymmenelle lehtitaikinalevylle (eli 20 pasteijalle).

Ihanaa joulun aikaa!  P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit