Herkullinen vegehampurilainen kolmella täytteellä

Valmista vegehampurilainen vaihteeksi uunissa paahdetuista bataattiviipaleista. Kokoa päälle majoneesin sijaan herkullista ja nopeasti valmistuvaa raikasta hernehummusta. Entä oletko kokeillut leipäjuustoa hampparissa? En ollut minäkään, mutta totesin maistuvaksi ja paahtaminen hoituu bataattien kanssa uunissa. Täytteet herkullisen briossisämpylän tai vielä terveellisemmin pyöreän ruisleivän väliin.

Lue ohje nopeisiin hampurilaisiin alta. Ruokahävikkiä ei tule vaikka valmistaisit vain 1-2 hampurilaista kun bataattiviipaleita ja leipäjuustoa paahtaa vain sen verran kuin haluaa. Hernehummus säilyy myös seuraavaankin päivään ja käy hyvin leivän päällisenä tai useammankin ruuan lisukkeena. Toki hummuksen määrän voi myös puolittaa. Alla olevan ohjeen määrä riittää hyvin ainakin neljään hampurilaiseen.

 Hampurilainen lounaaksi? No kyllä ainakin tätä suosittelisin! 

 

 

Kasvishampurilainen bataatilla, leipäjuustolla ja hernehummuksella 

 

 

Aloita valmistamalla hernehummus ja laittamalla uuni 225 asteeseen.

 

-------------

 

Hernehummus

pussillinen (200 g) kotimaisia pakasteherneitä
2 rkl tahinia
noin 3 rkl sitruunanmehua
1 pieni valkosipulinkynsi
1/3 tl juustokuminaa (jeeraa)
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa (tai oman maun mukaan)

Mittaa ainekset kulhoon (sulattele pakasteherneitä tovi huoneenlämmössä) ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja ripaus mustapippuria.
 
 
------------- 

 

Paahdetut bataattiviipaleet ja leipäjuusto

 

Kuori ja viipaloi bataatti poikittaissuunnassa noin sentin tai parin sentin viipaleiksi.  Laita uunipellille ja sivele päälle oliiviöljyä. Rouhaise päälle suolaa ja mustapippuria. Hernehummus tuo makua, joten bataatin maustamisen voi jättää vähemmälle. Paista 225 asteessa keskitasolla noin 20 - 30 minuuttia. Voit myös jossain välissä kääntääkin viipaleet. Loppuvaiheessa lisää sopivan kokoiset palat leipäjuustoa viipaleiden päälle ja paista vielä tovi.

 Jos haluat hampparista vegaanisen, niin jätä leipäjuusto laittamatta. Voit halutessa vaikka paahtaa ohuet viipaleet tofua tai kaurapalaa pannulla. Mutta toki toimii myös ilman leipäjuustoa.  

 

 Kokoa briossihampurilaissämpylän tai pyöreän ruisleivän väliin. Hampurilaissämpylän puolikkaat paahdan itse yleensä nopeasti paahtimessa. Herkuttelemisiin! Kuulisin mielelläni joko täällä tai Instagramin puolella, että maistuiko. Instagram-tilini on  osoitteessa www.instagram.com/soupzblogi 

 

 * Kuvassa oleva puinen Nepal-tarjoilualusta/leikkuulauta saatu aiemman Instagram-yhteistyön merkeissä kotimaiselta Erik Henrik -firmalta. Voit halutessasi tutustua sen arvoihin ja verkkokauppaan osoitteessa www.erikhenrik.fi *

Kommentit