Tortillahitti testissä

Tortillahitti testissä myös täällä.

On muuten mainio ja näppärä herkku lounaaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Näitä voi tehdä sen verran kuin mieli tekee. Isolle pannulle mahtuu kerralla paistumaan nopeasti kaksi tortillaa.

 

 

Leikkaa veitsellä/saksella pehmeään tortillalättyyn yksi viilto lätyn keskiosaan. Itse leikkasin viillot neljään osaan lähes keskelle asti, mutta vielä paremmin voisi kyllä toimia kun leikkaa vain yhden viillon. 

Täytä jokainen osa jollain suosikkiaineksellasi. Yksi osa voisi olla juustoa/tofua, yksi osa esimerkiksi tuorejuustoa, ranskankermaa tai hummusta ja loput eri vihanneksia. Jos ei käytä juustoa, niin yksi osa voisi kuitenkin olla jotain proteiinia vaikka papuja, quornia tai soijarouhetta.

Itse lähdin liikkeelle jämäranskankermasta, jota olin maustanut veriappelsiinilla (mutta maustamatonkin käy). Yhteen osaan paistoin halloumia (viipale per lätty on sopiva). Tein Instagramin puolella yhteistyötä Närpiön vihanneksen kanssa, kurkku ja tomaatti ovat osana yhteistyöpostausta.

Kotimaiset vihannekset eivät ole varsinaisesti satokausivihanneksia tähän aikaan vuodesta. Useimmiten olen jättänyt kurkut ja suomalaiset tomaatit enemmän kesän puolelle. Mutta nämä olivat kyllä tosi mehukkaita. Halusin kuitenkin paahtaa ohuita tomaattisiivuja uunissa tuomaan lisämehukkutta ja halloumin lisäksi jotain lämmintä.Toisena vihanneksena ohuita ja raikkaita kurkkuviipaleita, joiden päälle suolaa ja pippuria.

 

Alla uunipaahdettujen tomaattien ja tortillojen kääräisyohje!


 
 Uunipaahdettu tomaatti

Leikkaa terävällä veitsellä tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja asettele leivinpaperille pellille. Valuta tomaattiviipaleiden päälle hyvää oliiviöljyä. Rouhaise päälle myllysuolaa ja pippuria sekä ripaus sokeria.

Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia (tai kunnes ovat sopivia). 

Yhdestä isohkosta tomaatista riittää noin neljään tortillaan, joten tuplaa tarvittaesa määrä. 

Huom. Nämä ovat tosi herkkuja muutenkin, joten rohkaisen paistamaan kerralla joka tapauksessa vaikka kaksi!
 


Tortillat valmiita syötäväksi!


Taita siis jokainen päällystetty osa myötäpäivään. Päällystämisen voi tehdä aika maltillisesti (eli ihan ulkoreunoihin asti ei kannata täytellä välttämättä). 

Nostele varovasti kuumalle (kuivalle) pannulle ja paista molemmin puolin nopeasti. Huom. tortillalätty palaa nopeasti, eli ihan nopea paahto riittää.

Sitten vain herkuttelemaan! Nämä pysyivät helposti kasassa ja saatoinpa herkutella (kun kova nälkäkin) neljällä mediumlätyllä. Entä mikä ero ihan tavalliseen tortillalättyyn, jonka sisälle täytteitä? No, tietysti tuo lätyn paahtaminen tuo lisätwistiä. Suosittelen testaamaan! P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit