Herkullinen palak paneer eli pinaatticurry valmistuu nopeasti viikonlopun päivälliselle tai arkilounaaksi

Palak paneer eli pinaatticurry valmistuu ketterästi kotikeittiössä noin 30 minuutissa ja tuo pienen palan Intiaa huumaavilla mausteiden tuoksuilla. Ainekset löytyvät hyvin perusmarketeista, varsinkin kun paneerjuusto korvautuu leipäjuustolla (tai vegaanisesti tofulla). 

Mielestäni tämä sopii kivasti niin arkilounaaksi kuin viikonlopun kynttiläillalliseen. Vaikka annos on erittäin ruokaisa basmatiriisin kera, niin naanleipä (joko itse tehty tai kaupan) takaisi, että vatsa tulee kylläiseksi. 

Jos annosta tekee kerralla isomman satsin vaikka tekisi vain yhdelle, niin pakastaminen pelastaa sellaiset päivät kun ei ehdi kokkaileen. Pakastan itse tällöin vain tämän kastikkeen ja syöntipäivänä riisi valmistuu keittimessä kun currykastike lämpenee mikron kautta. Mikään ei estä tietenkään puolittamasta ainesosamäärää, tällöin tulee ainakin kaksi annosta.

Resepti alla. 


P.S Pinaatissa ei ole säästelty! Voit jättää yhden pussin halutessa poiskin. Mutta pakastepinaatti ei ole kyllä edes kovin kallista.


 

PALAK PANEER 

(4-6 annosta) 

 

 Aineosat:

 

  • 3 pussia hienonnettua pakastepinaattia (a´150 g)
  • leipäjuustoa (400 - 500 g) -> vegaanisena versiona tofua
  • 1 keltasipuli
  • 1 punasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  •  4 dl (kaura)kermaa

 

 Maustamiseen:

 

  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl jauhettua kurkumaa
  • 0,5 rkl jauhettua muskottipähkinää
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa oman maun mukaan

 

+

 

  • 1 - 1,5 dl (keittämätöntä) basmatiriisiä syöjää kohden

 

+

  • halutessasi tuoretta persiljaa annoksen pääälle ja/tai kastikkeen joukkoon

 

Meillä on usein kaapissa riittävästi erilaisia mausteita sekä sipuleita. Nykyään jääkaapista löytyy myös monikäyttöistä kermaa, kasvisversioinakin. Tämän suosikkiruuan myötä löytyy myös pakastepinaattia. Ja tietysti riisiä on aina hyvä olla. Näin valmistuu helposti ruoka eikä tarvitse lähteä välttämättä kauppaan ainakaan usean hankinnan vuoksi.

 

Ohje: 
 
 
Hienonna sipulit.

Laita oliiviöljy kuumenemaan pannulle keskilämmölle. Jos omistat wokkipannun, niin se soveltuu erinomaisesti tähän isompaan satsiin. Onnistuu kyllä myös isolla paistinpannulla.

Mittaa kaikki jauhetut mausteet nyt pannulle eli inkivääri, juustokumina, kurkuma ja muskottipähkinä. Jos sinulla ei ole esimerkiksi muskottipähkinää, niin voit hyvin jättää poiskin. Erityisesti suosittelen kuitenkin näistä inkivääriä ja juustokuminaa. Pyörittele kevyesti mausteet sekaisin ja huomaat kuinka mausteiden tuoksu leviää keittiöön ja ehkä koko asuntoon. Ja aivan eri tavalla kuin jos ne lisäisi myöhemmin ainesten joukkoon. Intiassa tehdään usein näin, mausteet mitataan ensin pannulle!

Lisää sitten silputut sipulit ja kuullota kunnes pehmenevät (edelleen keskilämmöllä), eivät saa kärventyä.
Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pakastepinaatti ja anna sulaa pannulle. Voit välillä pyöritellä.

Kun pinaatti on sulanut, lisää kerma ja sitruunanmehu ja anna kiehahtaa. Lisää sitten kuutioitu leipäjuusto.
 
Lisää suolaa oman maun mukaan. En mitannut määrää, mutta noin 0,5 rkl riittänee ainakin. Makuasioita. Mutta suolaa ei saa unohtaa, se pyöristää maut.
 
Annostele lautaselle basmatiriisi ja kastike. Lisää halutessa tuoretta persiljaa. Nauti! Saatat jopa huomata, että tässä on uusi suosikkireseptisi. Ainakin meillä tämä on sellainen helppo ja herkullinen ratkaisu, eikä yhtään haittaa kun tekee näin isompana satsina kahdelle, että voi myös pakastaa ylimääräiset ja pelastaa sillä kiireisempiä päiviä.



P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)