Mehevä kermainen pinaatti-leipäjuustopastavuoka (palak paneerin hengessä)

Tämä pinaatti-leipäjuustopasta on saanut inspiraationsa intialaisesta palak paneer -kastikkeesta. Intialaisia mausteita lukuunottamatta pastassa on pitkälti samat ainekset, nam! Miksei pastaan voisi lisätä myös halutessaan mm. jeeraa. En kuitenkaan itse uskaltanut parittaa sitä pastan kanssa.

Pinaatti, leipäjuusto ja kerma sopivat niin hyvin yhteen. Raikkautta pasta saa sitruunasta ja kirsikkatomaateista. Pastaksi käy melkeinpä mikä tahansa, mutta itse suosittelen tähän fusillia eli kierrepastaa, joka kietoutuu kastikkeen kanssa.



Pinaatti-leipäjuustopastavuoka

Noin 4-6 annosta 

 

  • 500 g pastaa (esim. fusilli tai farfalle)
  • 300 g pakastepinaattia 
  • 250-300 g leipäjuustoa
  • 1-2 sipulia
  • pari valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • muutama kirsikkatomaatti
  • 2 - 2,5 dl ruokakermaa (kaurakerma käy myös!)
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa, mustapippuria 
  • juustoraastetta pinnalle

 

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vesi kiehumaan. 

 

2. Silppua tai viipaloi sillä välin ohueksi sipulit, kuutioi leipäjuusto ja lohko tai puolita kirsikkatomaatit.

 

3. Keitä pasta lähes kypsäksi runsaassa, suolatussa vedessä.

 

4. Kuullota ensin sipulia pannulla. Lisää sitten joukkoon pakastepinaatti. Kuumenna kunnes pinaatti on sulanut. Lisää joukkoon ruokakerma, kirsikkatomaatit ja leipäjuusto. Raasta pestyn sitruunan kuorta ja purista mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. 

 

5. Kaada pasta uunivuokaan, voit jättää myös tilkan keitinvettä. Sekoita sitten joukkoon pannullinen hyvää pinaatti-leipäjuustokastiketta. Mausta vielä suolalla ja pippurilla sopivaksi. Ripottele päälle hyvää juustoraastetta. Gratinoi uunin keskitasolla kunnes juusto on saanut rusketuksen. Nauti! 


Instagramissa @soupzblogi

Kommentit