paahdetut kurpitsansiemenet


Kurpitsansiemenien paahtaminen ja napostelu on monelle tuttu juttu, mutta minäpä taisin paahtaa ja maustaa ensimmäistä kertaa niin, että olisin voinut popsia nämä rapsakat siemenet suoraan pelliltä suuhuni. En muista miten aiemmin tein, mutta eivät ne silloin ainakaan vakuuuttaneet. Nyt vakuutti ja lupaan käyttää jatkossa joka ainoan siemenen kurpitsasta.

Siemenet olin ottanut talteen jo muutama päivä sitten myskikurpitsasta ja myös itse kurpitsanlihaa jäi vähän yli tehdessäni herkkua ruokaa. Päätin eilen tehdä lopusta kurpitsasta currya paahtamalla ensin raa´at palaset uunissa, ja samalla nämä siemenet. Molemmista kurpitsa-ruuista tulossa vielä reseptiä. Aivan pakko jakaa.

Uunin asetin 200 asteeseen, pellin keskitasolle, ja noin vartin päästä otin siemenet pelliltä pois. Palaset saivat jatkaa pehmentymistä ja paahtumista. Siemenet ovat hyvät kun ovat saaneet vähän kullanruskeaa väriä, eivät palaneet. Voit valvoa uunin äärellä ja popsia siemenen silloin tällöin varmistuaksesi sinulle sopivasta paahtoasteesta.

Kuinka paljon siemeniä sitten paahdatkaan pellillä, niin aseta ne tasaisesti pellille pyöriteltyäsi ne ensin kulhossa, johon lisätty tilkka oliiviöljyä ja pari ripausta suolaa. Muuta et tarvitse. Sillä ainakin minun makuuni nämä olivat mahtavia juuri näin minimalistisesti maustettuna. Olivat hurjanhyviä vasta paahdettuina, mutta myös myöhemmin. Minä söin ne sellaisenaan (ei niitä niin paljon ollut), mutta lisäisin myös esimerkiksi lämpimään salaattiin tai sosekeiton pinnalle. Maku oli popkorniin vivahtava. Ei siis paha.

Mutta koska tosiaan olisi silkkaa tuhlausta ja hulluuutta hankkia kurpitsa vain siemenien paahtamista varten, niin myöhemmin tulossa pari myskikurpitsa-reseptiä. Stay tuned.

Kommentit