helpot ja herkulliset vegehampurilaiset kahden raaka-aineen tahnallaPihviainekset tarjosi: ReformiMitä tulee mielenkiintoisiin uusiin vegetuotteisiin, olen innolla mukana maistelemassa. Siksi olenkin hyvillä mielelläni mukana noin 20 hengen lanseeraus-tiimissä. Reformi on juuri tuonut markkinoille uudet vegeburger-ainekset kahdella eri makuvaihtoehdolla: original ja herbs.

Minä sain testiin molemmat, joista tässä original. Toisen suhteen minulla on myös ideoita ja mahdollisesti julkaisen myös täällä jahka saan toteutettua.Pienestä kevyestä pussista valmistuu kätevästi muutama pihvi. Suhtauduin testiin aika neutraalilla ennakkoasenteella, sillä kaikenlaiset  pussijutut on mulle aika vieras juttu huolimatta siitä, että muutamia valmispakasteita tai -eineksiä tulee silloin tällöin käytettyä. No, sen takia tämä ylittikin odotukseni.

Pussin sisältö eri raaka-aineineen on omaan makuun jo itsessään värikkään visuaalinen. Ainesosina tässä on: kaurahiutale, kikhernejauho, porkkana, peruna, purjo, suola, tomaatti, paprika, palsternakka, sokeri, persilja, rosmariini, muskotti, valkopippuri, kurkuma ja rosmariiniuute. Eli aika paljon aineksia, mitään ei tarvitse lisätä. Ja tosiaan 100 % vegaani, gmo-vapaa sekä gluteeniton. Protskuakin näissä riittää, hyvähyvä. 

Pihviaineksiin lisätään vain 2 dl kiehuvaa vettä, sekoitetaan ja annetaan tekeytyä noin 15 minuuttia. 
Sitten massasta pyöritellään kostein käsin pihvit tai pyörykät ja paistetaan pannulla öljyssä noin vartti. Minä paistoin kuitenkin 200-asteisessa uunissa suunnilleen saman verran, sillä ensinnäkin nykyinen pannuni on pihvien paistohommeleihin kehnohko ja uunissa saa pihvit paistettua turvallisimmin. Noin puolivälissä kannattaa kääntää pihvit. Ja uunissa valmistaessa voipi lopussa laittaa hetkeksi grillivastuksen päälle. 

Valmiit pihvit voi toki nauttia sellaisenaan esimerkiksi riisin/perunoiden/salaatin kera tai sitten pussin tarjoiluehdotuksen mukaan hampurilaisen/täytetyn leivän muodossa.

Oma tarjoiluehdotus:

- kaurapuikula (tuoreena tai hieman lämpöisenä)
- 2 pihviä 
- kahden raaka-aineen tahna (valkoinen papu + auringonkuivattutomaatti)    (ohje alla)
- mozzarella / vegaanijuusto
- suippopaprikaa
- suolakurkkua
- lehtipersiljaa tai muuta yrttiä


Ennen pihvien valmistamista tein oivallisen kahden raaka-aineen tahnan/kastikkeen, eli tämä hampurilainen on mielestäni kaikinpuolin terveellinen ja kevyt, mutta täyttävä. 
Kahden raaka-aineen tahna/kastike:

- purkillinen käyttövalmiita valkoisia papuja (huuhdeltuina)
- noin 3 rkl auringonkuivattuatomaattia / muutama iso auringonkuivattu tomaatti
- muutama ruokalusikallinen purkin öljyä tuomaan makua ja taittamaan kuivuutta
- tarvittaessa suolaa oman maun mukaan

Soseuta sauvasekoittimella ainekset. Lisää öljyä purkista oman makusi mukaan. Itse laitoin aika reippaasti, suunnilleen 6 rkl, sillä pavut ja kuivatut tomaatit tarvitsevat öljyisyyttä tuomaan makua ja taittamaan kuivakkuutta. 

Lopun tahnan voi käyttää esimerkiksi aamupalaleipiin tai pastan joukkoon. Öljyä myöhemminkin lisäämällä siitä saa kastikemaisemman! Tämä on hyvä vaihtoehto valmispestoille ja pavuista saa protskut. Tykkäsin kyllä pihveistä. Niistä sai aika kiinteät ja ruskistuneet, eli ei mitään murenevaa kasvishöttöä. Kauppareissuilla tällä saa toki myös kevennettyä taakkaa sen sijaan että hankkisi kilon eri vihanneksia ja aineksia. Itsellä on taipumusta juuri tuohon muutaman kilon ostoskassien kantamiseen. Hevillä en siitä varmaan luovukaan, se nyt on vaan tapani, mutta joskus voisi helpottaa itseään. Mikseipä kuiva-ainekaapissa pitäisi varalla näitä ja jollakin reissulla voisi myös toimia! 

Kommentit