parsa-seesamimunakas valmistuu alle vartissaParsa-aika ei ole vielä ohi ja olenkin napannut pikkukaupasta maukkaita pikkunippuja euron hintaan.

Mutta entä jos parsan ympärille ei jaksa väsätä isompaa ruokaa esimerkiksi risottoa? Tai jos ei halua syödä sitä vaan sellaisenaan tai osana jotain isompaa kokonaisuutta? Pieneen ja isompaankin nälkään sekä kiirehetkeen sopii parsamunakas. Uunin ympärillä ei tarvitse kesähelteellä oleskella. Tämä munakas syntyy liedellä helposti ja alle vartissa multitaskaten.
Tee siis näin:

1) Kiehauta runsas vesi kattilassa. Lisää suola ja puolitetut parsat, joista on poistettu pumaiset kannat. Keitä muutama minuutti parsojen paksuudesta riippuen. Itse keitin noin 4 - 5 minuuttia. Katso, että parsat jäävät napakoiksi! Ota sitten nopeasti pois liedeltä ja valuta vesi pois lävikössä. Kahdelle syöjälle riittää munakkaaseen hyvin 250 gramman nippu parsoja (tai vähän pienempikin määrä).

2) Parsoja keittäessä voit paahtaa seesaminsiemenet. Paahda siis kuivalla pannulla pieni kourallinen seesaminsiemeniä. Ota siemenet pannulta pois suunnilleen samaaan aikaan kuin kiehautetut parsat.

3) Vatkaa kulhossa sekaisin kananmunat. Kaksi - kolme per syöjä ja rouhaise joukkoon suolaa sekä mustapippuria. Paista öljyssä pannulla keskikovalla lämmöllä (4) molemmin puolin. Omasta mielestä hyvä munakas ei ole liian rapsakka vaan hieman pehmeä ja kuohkea. Ripottele sitten päälle seesaminsiemeniä sekä asettele päälle muutama parsanpuolikas. Kääräise ja koristele vielä seesaminsiemenillä sekä pirskottele päälle seesamiöljyä. Se on niin hyvää.

4) Nauti. Olet valmistanut nopean, maukkaan, terveellisen ja täyttävän aterian.


Kommentit