halloumihampurilainen chili-korianteri-kurkkusalaatilla ja porkkanaranskalaisilla

Tämä raikas ja täyttävä hampurilaisateria valmistuu ilman uunia ja on kevyt vaihtoehto kuumiin kesäpäiviin.Nam! Rakastan itse halloumijuustoa. Kuulutko itse sen tykkääjiin? Kun käytän halloumia, niin nostan mielelläni sen pääasemaan. Halloumilla voi hyvin korvata siis pihvinkin ja koota hampurilaisen muuten omaan lempityyliin. Mielestäni se on kuitenkin niin erinomaista, että annan sen loistaa ja lisään mieluiten vain jotain raikasta.

Kuumien kesäpäivien kunniaksi halusin tehdä raikkaan kurkkusalaatin. Salaattiin tulee tuoreen raastetun kurkun lisäksi tuoretta korianteria sekä chiliä. Lisäksi kannattaa laittaa ripaus sokeria ja suolaa. Salaatti on sillä hyvä. Tuore kurkku raastetaan raastimella (helppoa ja nopeaa), korianteri silputaan pieneksi ja samoin chili. Kurkkuraaste valutetaan tiheän siivilän läpi. Kannattaa edesauttaa sitä painamalla vähän. Ainekset sekoitetaan yhteen ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Jos salaatti on vielä hieman nestemäistä, valuta uudelleen siivilän läpi.

Kuvan nähtyäsi voi ajatella, että lisukkeena on vielä bataattiranskalaisia. Tein kuitenkin kaapissa olevista kesäporkkanoista tikkuja, jotka paistoin pannulla. Kuten kuvasta näkyy, niin kunnolla paistoinkin. Näppärä ja hyvä vaihtoehto bataatti- tai perunaranskalaisille varsinkin kun uunia ei tarvitse lämmittää! Porkkanaranskalaiset pysyvät myös napakoina! Nämä porkkanaranskalaiset maustoin vain suolalla ja pippurilla.

Samaan aikaan paistoin myös halloumiviipaleet. Hampurilaissämpylän puolikkaat voi paahtaa lopuksi leivänpaahtimessa, mikäli paahtimessa on tarpeeksi leveät paahdinosat. Muutoin suosittelen paistamaan kuumalla kuivalla pannulla tai jos haluat uunin välttämättä lämmittää, niin hetki uunissa riittää.

Lopussa reseptissä ei liene selitettävää, eli paahdetun sämpylän päälle kootaan halloumi, kurkkusalaatti sekä (voi jättää väliin) turkkilainen jugurtti.


Makoisia kesäpäiviä!

Kommentit