pannacotta & tyrniJos olet joko itse löytänyt tyrniapajia tai saanut lahjoituksena (tyrniä kasvaa vain valituilla alueilla Suomessa), niin onneksi olkoon tästä vitamiinipommista. Tyrni on maultaan voimakas ja kirpsakka, se tuo mieleen ne sweet & sour -hedelmäkarkit. Tyrnistä puristetun mehun voi juoda mielestäni sellaisenaan, mutta sitä voi toki hieman jatkaa vedelläkin. Olen juonut monet aamut jääpalan verran tyrnimehua shottilasista, mistä tulikin idea pieneen tyrniseen pannacotta -shottiin.

Näin valmistat pannacottaa (ohjeesta tulee noin 6-8 shottilasillista):

2 dl kuohukermaa
0,5 dl hyytelösokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Mittaa pieneen kattilaan kaikki ainekset. Kiehauta. Sekoita koko ajan. Laske sitten lämpötilaa ja sekoittele vielä noin minuutti. Ota tämän jälkeen pois liedeltä ja kaada astioihin, joista aiot tarjoilla. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi, mitä pidempään sitä kiinteämpää, mutta nauti kuitenkin mielellään seuraavan päivän aikana (kuohukerma).

Kun pannacotta on jähmettynyt, voit kaataa sen päälle pienen tilkan tyrnimehua. 
Korvaa tyrnimehu jollain muulla, mikäli ohje houkuttaa mutta et pääse käsiksi tyrnimehuun tai et koe tyrniä muuten omaksi mauksi.

Pannacotta-shotit ovat hauska idea juhliin, sopivat myös isomman aterian jälkiruuaksi. Olisiko ideaa myös Halloween-teemaisiin juhliin tyrni-/appelsiini-/mangomehulla? 

Kommentit