couscoussalaatti halloumilla, uunissa paahdetulla munakoisolla ja paprikalla sekä harissa-jugurttikastikkeellaEnsin tein tätä uudenvuodenaatoksi ja parin päivän päästä toistamiseen. En vain hyödyntääkseni jo olemassaolevia raaka-aineita vaan siksi, että tätä oli vain tehtävä toistamiseen. Takaan, että tämä ruokaisa ja puolilämmin salaatti täyttää sekä vatsan, että saa nuolemaan viimeisetkin rippeet lautaselta.

Inspiraatio on tuolla Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan suunnilla. Sieltä tulee paljon reseptejä myös kasvisruokailijan näkökulmasta. Aika usein nämä herkut ovat mezejä eli suomalaisittain tapaksia tai tabbouleh-salaattia, joka valmistetaan couscousin kaltaisesta bulgurista.

Reseptin ohjeella ruokit kaksi tai kolme nälkäistä. Tuplaamalla annoksen saat salaattia runsaamman määrän esimerkiksi evääksi. Halloumi kannattaa kuitenkin aina paistaa vasta kun se tarjoillaan!


Raikas ja tulinen harissa-jugurttikastike

150 g turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
1 rkl harissaa

Sekoita keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään.


Uunissa paahdetut vihannekset

2 suippopaprikaa
puolikas munakoiso
(1 punasipuli)

Huuhtele vihannekset. Viipaloi munakoisot ohuehkoiksi viipaleiksi. Puolita suippopaprikat pituussuunnassa ja kaavi siemenet pois. Kuori punasipuli. Aseta leivinpaperille ja paahda 225 - 250 asteisessa uunissa. Voit käyttää myös grillivastusta, jos sellainen löytyy.

Paahda noin 15 minuuttia kunnes paprikat ovat hieman mustuneet ja haarukka uppoaa helposti munakoisoon. Pilko vihannekset pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä ja sekoita valmiin couscousin joukkoon.


Couscous

Valmista couscous paketin ohjeen mukaan. 2,5 dl couscousia on sopiva määrä tähän salaattiin. Värjää parilla teelusikallisella kurkumaa.

Voit valmistaa couscousin missä vaiheessa vaan, sillä sen voi nauttia kylmänä ja laittaa kulhoon odottamaan vihanneksia.Kun kaikki on valmista, paista halloumi-viipaleet, viimeistele sitruunamelissalla tai korianterilla ja harissa-jugurttikastikkella. Nauti välittömästi. 

Kommentit