täytetyt ohukaiset mifu-jauhiksella ja kasviksilla


Viikonlopun agendana oli valmistaa pitkästä aikaa yhtä lapsuuden klassikkoruokaa (ja yhtä monista lempiruoista) eli täytettyjä ohukaisia. Joskus ysärillä lettujen täytteenä taisi olla aina jauhelihaa. Koska en itse enää syö jauhelihaa, niin tämä tuli korvata jollain muulla. Olen jonkin aikaa jo käyttänytkin yhtenä "korvaajana" Mifu-jauhista (nimestä en oikein välitä, mutta tuote on ihan kelpo kun haluan neutraalin makuisen proteiini-tuotteen, mielestäni se ei poikkea ihan kamalan paljon raejuustosta muuten kuin jauhelihaa muistuttavan värinsä puolesta, mutta se on silti tosi hyvä ja monipuolinen kasvisproteiinivalinta, jossa on hyvä rakenne).

Mifu-jauhiksen lisäksi ohukaiset saivat sisälleen paljon erilaisia vihanneksia, jotka paistoin kevyesti pannulla jauhiksen kera. Valikoima oli lopulta oikein värikäs ja mehukas. Täytteisiin tuo kokoavuutta, rasvaisuutta ja makua vielä tuorejuusto. Suosittelen ehdottomasti tätä komboa. Jos et ole aiemmin kokeillut varsi-/lehtiselleriä, niin kokeile nyt ihmeessä. Siinäpä makurikas vihannes. Yhdessä tuoreen chilin ja valkosipulin en kaivannut muita mausteita täytteeseen.

 

lettutaikina (6 lettua):

5 dl (kasvis)maitoa
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl ruokaöljyä

Sekoita ainekset keskenään. Anna turvota puolisentuntia. Paista lettupannulla.

Voit valmistaa letut vaikka edellisenä päivänä, sillä letuthan täytetään ja paistetaan uunissa.


lettujen täyte:

paketillinen Mifu-jauhista (original)
1 punasipuli
tuore pieni chili
2-3 valkosipulinkynttä
1 lehti-/varsisellerin varsi
1 makea suippopaprika
muutama parsakaalinuppu
200 g maustamatonta tuorejuustoa
juustoraastetta kuorrutukseen

Keitä kevyesti parsakaalin nuput, valuta vesi ja huuhtele kylmällä vedellä. Pilko vihannekset pieniksi kuutioiksi ja paista kevyesti pannulla Mifu-jauhiksen kanssa. Lisää täytteen joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Täytä varovasti letut ja kääri rullalle. Lado varoen vierekkäin täytetyt letut ja ripottele päälle lempijuustoasi raastena. Paista uunin keskitasolla 225-asteisessa uunissa kunnes pinta saa hieman väriä.

lopuksi päälle:

tuoretta yrttiä (oreganoa/basilikaa/timjamia)

yksinkertainen lisukesalaatti:

kurkkua
kirsikkatomaattia
salaatinlehtiä
oliiviöljyä
rouhaus suolaa
+
balsamico-kastiketta

Letut säilyvät jääkaapissa ja maistuvat seuraavanakin päivänä hyvältä!




P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit