Testissä: Beanit-härkäpapusuikaleetTörmäsin hiljattain kaupan kasvisruokaosastolla sopuhintaan uutuuteen nimeltään Beanit. Kyseessä on Härkiksen tekijän uusi innovaatio: härkäpapusuikaleet. Eli suomalainen tuote, mikä valmistetaan Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla.

Totta puhuen suikaleet paketissa eivät näyttäneet kovin houkuttelevilta enkä odottanut suuria. Siksi yllätyin erittäin positiivisesti tähän heräteostokseen, josta en jostain syystä ollut kuullutkaan. Härkis on kyllä ihan maistuvaa, mutta toisaalta toisinaan jauhomaista. Beanit-suikaleissa on purutuntumaa.

Nämä suikaleet kannattaa pyöräyttää pannulla ja mahdolliset könttimäiset yhteenmuodostumat voi veitsellä pilkkoa pienemmiksi. Suikaleiden erikokoisuus muodostui loppujen lopuksi huonoimmaksi ominaisuudeksi, mutta se oli pieni paha loppujen lopuksi. Samaa könttimäisyyttä olen havainnut myös pulled oumphissa muuten, vaikka Beanitit myydään kylmätuotteena, ei pakkasessa, sekä ilman kastiketta.

Näin ensi alkuun halusin testata reseptiä, mikä tuli paketin pahviläpyskässä. Sticky Beanit kuulosti erinomaiselta ja helpolta. Nämä ainekset löytyivät myös kaapista hunajaa ja inkivääritahnaa lukuunottamatta. Inkivääritahnan sijaan tuli raastettua joukkoon tuoretta inkivääriä. Hunajan voi myös hyvin korvata siirapilla, jollain kasvisperäisellä tuotteella.

Annoksia tulee 2 - 3 kappaletta kun syö esimerkiksi nuudelien kera. 1 nuudelikiekko per syöjä on sopusuhtainen määrä kastikkeeseen suhteutettuna.

Itse lisäsin kastikkeen joukkoon myös sipulin ja makean suippopaprikan. Paistoin sipulit ensin pannulla erikseen ja laitoin syrjään, jotta pystyin keskittymään ja pyörittelemään pelkästään suikaleita kastikkeessa. Loppuhetkellä lisäsin paistetut sipulit sekä paprikan joukkoon. Nuudelit valmistuivat siinä ohessa. Ne lisäsin myös pannulle ja pyöräyttelin kastikkeessa. Annos tuli viimeisteltyä korianterilla. Se sopi loistavasti tähän ruokaan!

Suosittelen beanitia jos pidät pulled oumphista, mutta hinta kauhistuttaa ja haluat tehdä itse kastikkeen. Sticky Beanit ainakin tuo mieleen pulled oumphin, mutta on noin puolet edullisempikin jopa. Tämän maustamattoman lisäksi löytyy kahta eri makua. Suosittelen toki maustamatonta ainakin Sticky Beaniteihin.

-----------------------------------------------------------

Sticky Beanit (resepti myös ainakin tavallisessa beanit-rasiassa):

1 rasia (250 g) Beanit Härkäpapusuikaleita
1 rkl öljyä

Kastike:

0,5 dl soijakastiketta
1 tl inkivääritahnaa / raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 dl juoksevaa hunajaa/siirappia
2 rkl sitruunan mehua
puolikas- 1 punainen chilinpalko

1 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Paista suikaleita ensin öljyssä pannulla muutama minuutti kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen. Lisää pannulle suikaleiden joukkoon maustekastike. Kiehauta nopeasti.  Nauti!P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit