Perunamuussi kermaisella pyörykkäkastikkeella (vegaaninen)


Tämä vegaanisen perunamuussin ja pyörykkäkastikkeen ohje on jopa liian helppo. Mutta toisaalta moni haluaa muistutuksen juuri näistä helpoista arkiruokavinkeistä. Itse en esimerkiksi kovin usein tajua tehdä perunamuussia, vaikka se onkin yksinkertaista valmistaa ja kotona valmistettu on suunnilleen ainoa muussi jota haluankin syödä. Kotona tehty muussi ei ole seissyt linjaston hauteessa ja se on koostumukseltaan juuri sellaista kun haluaa. Itse esimerkiksi en halua muussiani liisterimäisenä, vaan vähän kiinteämpänä versiona.

Tiesitkö muuten, että kaurakermaan tehty muussi on erinomaista? Monille lihapullat ja (maitoon tehty) perunamuussi on ihan perinneruokaa, mutta aivan yhtä erinomainen on tämä vegaaninen versio. Tämä on myös vähän pikaisempi versio, sillä pullia ei ole valmistettu itse vaan olen testannut Anamman pyöryköitä, joita saa hyvin varustettujen kauppojen pakastehyllyltä (nämä K-Supermarketista). Anamman pyöryköistä voin keksiä vain yhden huonon asian ja se on se, että ne ovat ruotsalaiset eli eivät kotimaiset. Näinä aikoina kun Suomikin tarjoaa parastaan lihatuotteita korvaavien kasvistuotteiden parissa tuntuu vähän hassulta valita ruotsalainen versio. Kuitenkin nämä soijapyörykät, joita testasin ovat koostumukseltaan tosi hyvät tälläiseen kermaiseen pyörykkäkastikkeeseen, kun haluaa pyöryköiltään purutuntumaa.

Varmaan uppoaisi lihansyöjällekin tämä ruoka. Olisiko tässä yksi resepti jota testata nyt lihattoman lokakuun ollessa käynnissä?Vegaaninen perunamuussi (2-4 annosta)

noin 10 jauhoista perunaa
kasvismargariinia
noin 2 dl kaurakermaa
suolaa

Kuori ja keitä perunat pehmeiksi kattilassa. Tämä kestää noin 15 - 20 minuuttia. Jätä hieman keitinvettä kattilaan. Lisää nokare kasvismargariinia sekä kaurakermaa vähitellen ja survo perunasurvimella.

Itse pidän enemmän kiinteästä perunamuussista enkä kavahda pieniäkään sattumia. Jos itsekin pidät, niin suosittelen survomaan varovaisemmin ja lisäämään kaurakerman osissa ja tarvittaessa vähemmän kuin 2 desilitraa, riippuen veden määrästä jonka olet jättänyt kattilaan. Toki voit kaataa kaiken keitinveden pois, mutta sen avulla muussi pysyy kuumempana tarjoilua varten (jonka suosittelen tietysti mahdollisimman pian).Vegaaninen pyörykkäkastike (2-4 annosta)


Pussillinen Anamman soijapyöryköitä (300 g)*
(sipulia)
2,5 dl kaurakermaa
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä (persilja, timjami...)

* linkin takana kuva pyörykkäpussista

Kuumenna Anamman pyöryköitä pannulla ohjeen mukaan. Lisää sitten joukkoon kaurakerma ja kuumenna hetki. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan. Lisää lopuksi joukkoon tuoreita yrttejä kuten persiljaa tai timjamia tai vaikka molempia.

Annostele heti lautaselle kuuman perunamuussin päälle. Lisää lautaselle halutessasi myös kasviksia. Esimerkiksi höyrytetyt ruusukaalit on hyvä lisuke.

Pyörykkäpussissa on runsaasti pyöryköitä ja sanoisinkin, että noin kolme-neljä runsasta annosta tulee sekä kastikkeesta että muussista.

Oletko sinä jo testannut Anamman pyöryköitä? Koska viimeksi valmistit muussia pyörykkäkastikkeella?


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit