Herkulliset suklaamuffinssit

Nämä suklaamuffinssit löytävät kyllä takuulla syöjänsä!


Kuva: Soupz-blogi



Useimmat ovat huomanneet, että makeat leivonnaiset edustavat täällä vähemmistöä. Se ei tietenkään tarkoita sitä ettenkö rakastaisi ihania kakkuja, muffinsseja, leivoksia jne. Taidan silti tykätä itse enemmän kokata suolaisia piiraita, pasteijoita ja ruokia. Ruuan laitossa viehättää sen suurempi soveltavuus ja suurempi todennäköisyys onnistua, kun leipomisessa jännittää enemmän miten käy ulkonäön ja koostumuksen. Harjoitus varmasti tekee mestarin ja tässähän olisi haastetta! Varmaan monet leipurit ajattelevat ruuan laitosta samoin, vaikka kysehän on kokemuksesta ja intohimoista.... Useimmiten kuitenkin tykkään leipoa suolaisia myös siksi, että ne tulee syötyä helpommin vaikka jo päivän sisällä kun makeaa kakkua ei välttämättä ehtisi ahmia päivässä. Se on varmaan siis pitkälti myös makuasia.

Jos jotain uskallan kuitenkin leipoa ilman pelkoa epäonnistumisesta, sen on oltava muffinssit! Varsinkin muffinssipelti takaa onnistumisen. Eräänä sunnuntaina kun teki valtavasti mieli jotain suklaista herkkua, mutta ei suklaata sellaisenaan, halusin valmistaa jotkin todella mehevät suklaiset muffinssit. Koska omasta takaa en tosiaan juuri leivo makeita herkkuja, turvauduin googlettamiseen ja Annin uunissa -blogin reseptiin. Luotto reseptiin oli kova, sillä Annihan on makeiden herkkujen konkari.

Ajattelin, että enemmänkin voisi blogata resepteistä, jotka eivät ole omia tai joita soveltaa. Kokkailussa, ruuanlaitossa ja leipomisessa on kuitenkin pitkälti kyse inspiraatioista ja mikään idea ei välttämättä koskaan ole täysin oma. Eikä aina tarvitsekaan keksiä pyörää uudelleen, vaan vanhojen reseptien kierrättäminen on vain mainiota. Silloin ne ovat hyväksi todettuja. Esimerkkinä joulutorttuni pastel de natojen tyyliin saivat luonnollisesti inspiraation pastel de natoista, eikä muoto ollut oma ideani. En koe myöskään kilpailevani millään tasolla bloggaamisessa ja resepteissä vaan haluan vetää yhtä ja samaa köyttä erilaistenkin kanssabloggaajien kanssa. Teemme samaa hommaa rakkaudesta lajiin - keittiöhommiin! Valokuvaukseen! Kirjoittamiseen! Koen verkostoinnin tuovan vain iloa.

Alla resepti Annin uunissa -blogista. Muutin vain hieman ohjetta siltä osin, että laitoin ohjeet joka keittiöön (ainakin omaan keittiöön) soveltuvaksi, sillä taikina-annostelijaa ei kotoani löydy. Tämä voi toki olla hyvä, mutta hoidin itse homman kahdella lusikalla. Reseptiä en kuitenkaan soveltanut muuten kuin lisäämällä valkosuklaan paloja muffinsseihin (koska himoitsin sinä sunnuntaina myös valkoista suklaata). Jääkaappiin jäi molemmista levyistä puolet, joten nämä voin leipoa toistamiseenkin. Ylipäätänsä ainekset ovat sellaiset, että ne voivat löytyä jo kaapeista: munat, jauhot, rasva... Kosteana ainesosana käytin maitoa. Yhteensä sain 10 isoa muffinssia Amerikan muffini-vuokiin, mutta toki pienempiäkin vuokia voi käyttää.



Ihanat suklaamuffinssit
  • 2,5 dl vehnäjahoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia (tai maitoa, piimää tms.)
  • 2 munaa
  • 2 dl suklaahippuja/rouhittua suklaata
  1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Kääntele lopuksi suklaarouhe/hiput taikinaan nuolimella.
  7. Asettele paperiset vuoat muffinssipellille ja jaa taikina vuokiin.
  8. Muista jättää kohoamisvaraa.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  10. Anna jäähtyä hetki.
  11. Nautiskele hieman lämpimänä.
Lähde: Annin uunissa 


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit