Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat (tai Hasselhoffin perunat, joiksi erehdyn näitä joskus kutsumaan...) vie tavalliset perunat uudelle tasolle, maistuvat varmasti lähes jokaiselle ja ovat kuitenkin kohtuullisen helppo valmistaa. Uusia perunoita odotellessa hae kaupasta hyvää suomalaista perunaa ja pistäpä uuni kuumenemaan. Ainoa kriittinen vaihe on viiltojen leikkaaminen niin, että veitsi ei uppoa aivan pohjaan ja katkaise koko perunaa. Hyvällä veitsellä ja rauhallisuudella kuitenkin hyvä tulee. Itse onnistuin katkaisemaan vain yhdestä näistä perunoista ja silloinkin aivan reunasta. Jos peruna katkeaa jossain vaiheessa, se on kuitenkin yhtä käyttökelpoinen. Visuaalisesti ei ehkä hienoin, mutta makunsa puolesta kuitenkin ihan yhtä syötävä.

Käytä suunnilleen samankokoisia perunoita. Valmiiksi pestyt perunat helpottavat, sillä silloin voit siirtyä suoraan leikkausvaiheeseen. Nämä perunat ovat keskikokoisia, eivät suuria eivätkä pieniä. Perunoiden kypsymisnopeuteen vaikuttaa luonnollisesti koko, joten en itse käyttäisi kaikkein suurimpia perunoita. Pienillä homma nopeutuu entisestään. Aikaa kannattaa kuitenkin varata noin 30 minuuttia vähintään.

Resepti alla.


 Hasselbackan perunat

8 keskikokoista perunaa 
50 - 100 g voita
2 rkl korppujauhoja
1 dl Grana Padano/parmesaani-juustoraastetta
suolaa
(mustapippuria)


Pese perunat hyvin (tai käytä valmiiksi pestyjä). Tee leikkuulautaa vasten terävällä ja kylmään veteen kastutetulla veitsellä perunoihin viiltoja noin puoleen väliin tai lähes pohjaan. Varo, että veitsi ei osu pohjaan, sillä peruna luonnollisesti menee silloin poikki.

Sulata voi mikrossa.

Aseta perunat voideltuun uuninkestävään vuokaan tai pellille leivinpaperille. 

Voitele perunat voissa ja ripottele päälle suolaa.

Laita uuniin noin 20 minuutiksi. Tämän jälkeen voitele lopulla voisulalla ja ripottele päälle korppujauho-juustoraastesekoitusta. Laita takaisin uuniin noin 20 - 30 minuutiksi. Siihen asti kunnes perunoiden pinnalla on kaunis gratinoitu pinta ja perunaan uppoaa haarukka. Tämän vuoksi onkin hyvä käyttää aika samankokoisia perunoita, jotka kypsyvät samaan tahtiin.

Nauti välittömästi esimerkiksi lempipihvisi tai salaatin kera. Mikäpä estää herkuttelemasta sellaisenaankin. Takaan, että nämä perunat eivät maistu tylsiltä!


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.  

Kommentit