Herkullinen hernehummus

Hernehummus valmistuu vaivatta pussillisesta kotimaisia pakasteherneitä.

Kokeile tätä herkullista lisuketta, mikäli pidät raikkaista lisukkeista ja olet joko perinteisemmän hummuksen rakastaja tai et olisikaan.

Itse olen surautellut tätä lisuketta kalan oheen (varsinkin voissa paistetun siikafileen kanssa oli loistava), mutta käyttänyt myös parilagrillillä grillattuihin leipiin. Nam!

Reseptillä tehdyn hummuksen koostumus on juuri sellainen, että se sopii moneen (ei liian löysä, ei liian valuva).

Mitä tulee esimerkiksi valkosipulin määrään, niin sekin on sovellettavissa. Ensimmäisellä kerralla käytin isompaa kynttä, mutta jälkimmäisellä kerralla käytetty pienempi kynsi ei ollut yhtä hallitseva. Jos rakastat valkosipulia, jota tässä raakana käytetään, voit toki lisätä reilummankin kokoisen kynnen (tai pari).

Pakasteherneitä on toki hyvä sulatella, mutta niiden käyttäminen takaa sen, että hummus on raikas ja käyttövalmis lisuke välittömästi. Hummuksen voi myös tehdä valmiiksi jääkaappiin ja nauttia seuraavanakin päivänä.

hernehummus


Hernehummus

pussillinen (200 g) kotimaisia pakasteherneitä
2 rkl tahinia
noin 3 rkl sitruunanmehua
1 pieni valkosipulinkynsi
1/3 tl juustokuminaa (jeeraa)
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa (tai oman maun mukaan)

Mittaa ainekset kulhoon (sulattele pakasteherneitä tovi huoneenlämmössä) ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja ripaus mustapippuria.Grillattu leipä hernehummuksella

Käytä mielellään jotain hyvää vaaleaa ja juurevaa leipää. Sipaise melko reilusti hernehummusta ja lado päälle esimerkiksi mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia ja tuoretta yrttiä.
Laita samankokoinen leipä päälle ja paahda leipägrillissä. Herkuttele heti!

Inspiraation tähän yksinkertaiseen hummusleipään sain Tallinnan Fotografiskan alakerran kahvilasta helmikuun reissulla. Kahvilassa myytiin Pentti sandwichejä (valokuvaaja Pentti Sammallahden mukaan nimettyjä, olettaisin). Vitriinistä nähtynä en osannut aavistaa vielä, että leipä grillataan ja kuinka herkullinen se olisi. Leipä oli talon juurileipää ja välissä mm. punajuurihummusta. Iso leipä puolitettiin ja toimi hyvänä ja riittävänä välipalana kahdelle hieman nälkäiselle ison museon kiertäneelle. Kun joulukuussa kotiin saapui vielä leipägrilli, johon käy monenmuotoiset ja -kokoiset leivät, oli helppo toteuttaa herkullinen grillattu hummusleipä kotonakin. Mutta toki perustoast-grilli käy myös paahtoleivillä.

Meinaatko kokeilla hernehummusta? Vai oletko jo kokeillut?


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit