Kesäkurpitsat on täytetty härkäpapumurulla ja muilla herkuilla

Täytetyt kesäkurpitsat on todella herkullinen ruokaidea.

Näiden kesäkurpitsoiden täytteeksi kokeiltiin härkäpapumuru-uutuutta. Härkäpapusuikaleetkin olivat aiemmin hyväksi todettuja, joten odotin innolla näiden kokeilua. Tykkäsin kyllä todella paljon ja pidän nyt yhtenä parhaimmista kasvisproteiini-valmisteista esimerkiksi quornin ja nyhtökauran rinnalla.

Kesäkurpitsat on muuten täytetty aika minimalistisesti. Tärkeimpinä raaka-aineina pidänkin näissä vegeproteiinin ohella sipulia, chiliä ja couscousia... unohtamatta herkullista juustokuorrutetta. Suosittelen käyttämään jotain hieman voimakkaampaa juustoa kuten cheddaria ja/tai goudaa. Vegaanisena kokonaisuus pysyy käyttämällä vegaanista juustovalmistetta (tai jättämällä kuorrutteen kokonaan pois).
TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

(2-4 HENGELLE)


  • 2 * noin 450 - 500 g kesäkurpitsaa
  • paketillinen (250 g) beanit härkäpapumurua 
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 iso tuore chili
  • 1 dl (keittämätöntä) couscousia
  • suolaa
  • tuoretta yrttiä (persiljaa, basilikaa...)
  • juustoraastetta (cheddar/gouda)

Kotimainen härkäpapumuru-uutuus on yksi herkullisimpia kasvisproteiineja! Korvaa loistavasti esimerkiksi jauhelihan (vastaa 400 g jauhelihapakettia)


Kesäkurpitsat täytettyinä ennen juustoraastetta ja uuniin laittoa.
Aloita keittämällä couscous valmiiksi. Se saa jäähtyä, sillä se lisätään täytteeseen myöhemmin.


Pese kesäkurpitsat ja halkaise pitkittäin. Viillä terävällä veitsellä lähes pohjaan ja reunoille asti ristikko. Koverra lusikan avulla varovasti pois.


Silppua sipulit ja tuore chili.


Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä ensin sipulit ja lisää siten härkäpapumurut. Paistele muutama minuutti. Lisää sitten joukkoon chili ja kuutioidut koverretut kesäkurpitsat. Paistele kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet.


Lisää joukkoon lopuksi keitetty ja suolalla maustettu couscous.

Mausta kokonaisuus suolalla (maistele ja lisää tarpeen mukaan) sekä tuoreilla silputuilla yrteillä esimerkiksi persiljalla, basilikalla tai timjamilla.


Ripottele päälle hyvää ja vähän voimakkaampaa juustoraastetta esimerkiksi cheddaria ja goudaa.


Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 - 25 minuuttia. Koska täyte on periaattessa jo pannulla kypsennetty, niin itse kesäkurpitsan tulee vain pehmentyä ja juuston pinnalla gratinoitua. Tarkkaile omaa uunia ja kokeile haarukalla kypsyyttä. Hieman napakaksi kesäkurpitsa saa jäädä!


Sitten vain herkuttelemaan! Siitä herkullinen täytetty vihannes esimerkiksi bataattiin verrattuna, että tämän voi herkutella kokonaisuudessaan aivan kantoja lukuunottamatta.

Blogistani löytyy muitakin täytettyjä herkkuja kuten esimerkiksi täytetyt paprikat. Alla olevaa kuvaa klikkaamalla pääset suoraan reseptiin.


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 

Kommentit