Ruusukaali-pyttipannu

Oletko miettinyt miten käyttää ruusukaalia muuten kuin lisukkeena? Voisiko ruusukaali olla enemmänkin tasavertainen kumppani ruuassa?

Kokeile silloin esimerkiksi helppoa ja maukasta pyttäriä ruusukaalista. Ainakin meillä tykättiin! Ruusukaalin satokausi on nyt.

Se ei vaadi kuin kolme perusraaka-ainetta: ruusukaalia, perunaa ja pyöryköitä. Kaikkea suunnilleen saman verran. Voit itse päättää toki minkä verran, mutta ohjeessa on se määrä mitä itse käytin kun kokkailin kahdelle ruokaisat annokset.

Perusainesten lisäksi suosittelen valkosipulia ja seesamiöljyä! Ne tuovat twistiä! 


P.S Unohda ketsuppi.

Pyttipannu ruusukaalista kahdelle


noin 200 g ruusukaalia

6 - 8 perunaa

2-3 valkosipulinkynttä

soijapyöryköitä 14 kpl (esim. Anamma)

oliiviöljyä

seesamiöljyä

suolaa

mustapippuria

ruohosipulia (tai muuta yrttiä)

(parmesaania/pecorino romanoa/grana padanoa lastuina)


Perunat keitellään ensin kattilassa, nyt jos löytyisi esimerkiksi eilen keitetyt perunat, niin tämä valmistuu entistä nopeammin! Ja sehän se lienee pyttärin idea...käyttää eilisen tähteitä. No, itsehän pistin perunat keittymään ja sillä välin käsittelin ruusukaalit. 

Jos et tiennyt, niin ruusukaaleja ei tarvitse keitellä! Poistetaan vain uloimmat huonommat lehdet sormin ja leikataan veitsellä kantta pois. Sitten puolitetaan pituussuunnassa. Näin ruusukaaliin saadaan paistopintaa ja onpahan se helpompi syödäkin. Mikä tärkeintä on se, että ruusukaalin maku ei kärsi silloin. Aika monta raaka-ainetta pilataan ylikeittämällä ja tuhritaan turhaan maine... Jos olet siis aiemmin syönyt ylikeitettyä ruusukaalia, niin anna uusi mahdollisuus laittamalla ruusukaalia aivan itse kotona (tai vaihtoehtoisesti ravintolassa, jossa sitä kohdellaan hyvin).

Hienonnetaan valkosipulinkynnet.

Kuumennetaan oliivi- ja seesamiöljyä pannulla ja pistetään sekä hienonnettu valkosipuli että ruusukaalinpuolikkaat paistumaan. Ruusukaalit saavat väriä noin 6-7 minuutissa. Lisätään joukkoon soijapyörykät ja perunat. Seesamiöljyä voi lisätä paiston aikana. Seesamiöljy tuo kivaa twistiä! Paistele kunnes perunat ja pyörykät ovat myös kuumia ja saaneet mielestäsi tarpeeksi väriä. Mitä enemmän aineksia yhdellä pannulla on, sitä kauemmin toki voi kestää. Itse en käristänyt tällä kertaa aineksia, ruusukaaleja kuitenkin.


Maustetaan tuoreilla yrteillä ja suolalla sekä pippurilla. Parmesaanin tai sen kaltaisen juuston lastut sopivat myös hyvin ruusukaalipyttärin joukkoon! Nauti samantien!P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit