Voissa paahdettua ruusukaalipastaa

Tämä menee ylistykseksi, mutta voikohan ruusukaalipasta mennä tämän paremmaksi? Ruskistetussa voissa paistettua valkosipulia, pannulla paahdettuja ruusukaaleja, hyvää juustoa ja tuorepastaa.... Myöskään tällä kertaa en esikeitä ruusukaaleja, vaan paahdan ne suoraan pannulla, tekee hyvää ruusukaalille!

Alla ohje todella simppeliin ja nopeaan pastaan, arkeen tai viikonlopulle.

 

 

Ruusukaalipasta kahdelle

 

  • 250 g tuorepastaa
  • 50 g voita
  • muutama ruusukaali
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g pecorino romano/grana padano/parmesaani-juustoa
  • rouhaus mustapippuria
  • tarvittaessa suolaa 

 

Laita vesi kattilaan kiehumaan. Älä säästele vedessä, sillä pasta kannattaa keittää reilussa vedessä.

Kuori ja murskaa veitsellä valkosipulinkynnet. 

Poista ruusukaaleista uloimmat huonot lehdet sekä kannat. Puolita pitkittäin.

Raasta juusto.

Paista voissa valkosipulia, lisää lähes heti ruusukaalit. Kääntele aina välillä. Levyn voi pitää suunnilleen keskilämmöllä.

Keitä pasta al denteksi runsaassa ja kiehuvassa vedessä (lisää myös suolaa kun vesi kiehuu), tuorepasta valmistuu noin 2-3 minuutissa.  Kun pasta on valmis, voit ottaa keitinvettä pannulle. Valuta pasta lävikössä ja lisää pannulle.


Lisää joukkoon myös raastettua juustoa, jätä hieman annosten päälle.

 

Jaa  annokset kahteen pekkaan ja koristele juustoraasteella. Nauti välittömästi! 



Jos mietit, mitä muuta ruusukaalista, niin kurkista myös ruusukaalipyttärin ohje: 

 



P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä

Kommentit