PIPARJUURIMUUSSI

 

Muussi saa uutta twistiä piparjuuresta ja sopii tavalliseen tapaansa minkä tahansa aterian osaksi. Mutta varsinkin se täydentää aasialaisia makuja.


Jos siis tavallinen muussi tuntuu tylsältä, niin etsi kaupan vihannesosastolta tuoretta piparjuurta ja raasta pieni palanen muussiin.

PIPARJUURIMUUSSI

(2-4 syöjälle)

 

  • 1 kg perunoita
  • noin 3 cm/8 g piparjuurta
  • voita/kasvisrasvaa (noin 15 g tai oman maun mukaan)
  • suolaa oman maun mukaan
  • 2 - 2,5 dl (kaura)kermaa


Kuori ja pilko perunat noin 4-6 osaan, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä niin että juuri ja juuri peittyvät. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet. 

Sillä välin kuori ja raasta piparjuurta. Kuori piparjuurta vain sen verran kun käytät, jotta loppuosa ei tummu.

Kaada perunoiden keitinvesi pois. Lisää joukkoon muut ainekset ja survo käsin perunasurvimella. Voit lisätä kaikkia aineksia oman maun mukaan enemmän tai vähemmän. Esimerkiksi kermaa voit lisätä vähitellen saadaksesi halutunlaisen koostumuksen. Itse koitan löytää aina kultaisen keskitien; en halua liian valuvaa, mutta en liian paksua. Käsin survomalla ainakin tämän voi varmistaa, mutta myös kerman määrällä on väliä. Ohjeen mukainen määrä on itselle sopiva. 


Vaikka perunamuussia tulisi itselle liikaa, niin lopuista aineksista voi tehdä ihanat perunalepuskat! Tai sitten ohjeen voi hyvin puolittaa. Yllä olevalla ohjeella tulee ainakin varmasti reilut annokset kahdelle.P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit