Mehevät ja nopeat suklaiset banana bread -muffinssit

Banana bread eli banaanileipä on klassikkoherkku, mutta kuulkaas, itse en ollut varmaan koskaan valmistanut. Päätinkin ryhtyä tuumasta toimeen, kun löytyi muutama tummunut banaani. Tässä vaiheessa ohje ei varmaan herätä luottamusta, mutta kannattaa lukea loppuun asti! Tässä on sellainen herkku ja niin nopeasti tehtävissä, että oksat pois... (Mistä lie sanonta tullut....)

Ajattelin, että suklaa ei myöskään varmaan haittaisi kun kaapista löytyi myös sekä tummaa suklaata että valkoista suklaata, jotka oli ostettu aikomuksena rakastaa joulun alla suklaalevytalo. No, talo jäi rakentamatta, mutta onneksi talon perusteista on moneksi.

Loppujen lopuksi päätinkin oikaista ja leipoa muffinsit amerikanmuffinsi-vuokiin ja paistaa muffinssipellillä. Näin ei myöskään tarvisi paistella niin kauan uunissa ja huolehtia kakun keskiosan kypsyydestä. Ainakin vartin aiemmin pääsin jo maistelemaan mitä olisi ollut leipämuodossa.


Nyt mun pitää sanoa, että vaikka se kuuluu jollain tavalla bloggaajien konseptiin kehua ylitsevuotavasti leipomuksia, niin tarkoitan nyt täydestä sydämestä, että näistä tuli parhaita syömiäni muffinsseja. Ikinä. Siitäkin huolimatta, että reseptiä kehittelin itse siinä tekiessä. Riski se on mikä joskus kannattaa.

 

_ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  

 

Syyt miksi näistä bb-muffinsseista tuli niin herkut ja suosittelen: 

 

Banaani oikeasti maistuu näissä

Nämä ovat makeita, mutta eivät liian makeita!

Suklaa ihan sulaa suussa.

Nämä ovat kosteahkot, mutta eivät liian kosteat.

Nämä eivät maistu liiaksi esim. joulun maustekakulta, jos ei sellaisesta välitä (jätin kanelin pois)

Nämä maistuvat herkuilta heti uunista otettuna (jolloin suklaa varsinkin oikein valuu), mutta äärimmäisen hyviltä seuraavanakin päivänä

Nopeat: Ainekset tyyliin sekoitetaan keskenään yhdessä kipossa ja annostellaan muffinsivuokiin. Herkuttelemaan pääsee noin 45 minuutissa aloittamisesta.

Paljon perusaineksia, joita ehkä löytyy jo kaapeista (jauhot, sokeri, muna,  kaurahiutaleet, voi ... ) -> Näitä kokeiltua voi olla, että kaapista löytyy jatkossa myös aina suklaata ja banaaneja, jotka saavat jäädä tummumaan huoneenlämmössä. 


_ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _

 

RESEPTI


Banaaniset suklaamuffinssit

(10 isoa muffinssia / useampi pieni)


  • 3 pehmeää banaania
  • 50 g tummaa suklaata
  • 50 g valkosuklaata
  • 50 g voita
  • 1 muna
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja *
  • 1 dl kookosjauhoja *
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kardemummaa

 

* Voit tehdä myös kokonaan vehnäjauhoihin tai kookosjauhoihin (3 dl). 

Voit myös valita jomman kumman suklaan, valkosuklaan tai tumman suklaan, laittaa hieman vähemmän tai hieman enemmän. Toki voit jättää suklaan myös kokonaan pois. Itse tykkäsin molemmista näissä!



Tee näin:


Laita uuni kuumenenmaan 175 asteeseen (ylä-alalämpö).


Sulata voi.

 

Ota iso kulho. Muussaa banaanit haarukalla kulhossa hyvin soseeksi. Riko joukkoon muna ja sulatettu voi. Sekoita hyvin.

 

Lisää ensin sooda, vaniljasokeri ja kardemumma, sitten vähitellen jauhot ja kaurahiutaleet.

 

Paloittele terävällä veitsellä suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinan joukkoon.

 

Annostele muffinssivuokiin muffinssipellille. Taikinasta tulee 10 isoa muffinssia tai useampi pieni.

 

Paista keskitasolla noin 25 minuuttia (muffinssit ovat kypsiä kun taikinaa ei tartu tikkuun).
Jos paistat pieniä muffinsseja, niin paistoaika on luonnollisesti lyhyempi. 


Nauti heti ja säästä seuraavaankin päivään (jos pystyt). Maistuu hyvältä esimerkiksi (kaura)maidon kera! 

Kommentit