Maukkaat donitsit helposti ja turvallisesti airfryer -keittimellä

Kokeilin tehdä donitseja airfryerilla eli ilmafriteeraten, ja olen vakuuttunut. Tällä tavalla ei tarvitse läträtä rasvan kanssa, mutta voi saada silti ihanan pehmeät herkut. Kyllä rasvaakin käytetään, voita löytyy sekä taikinasta että pinnalta (ennen paistoa ja paiston jälkeen). 

Helppo ja turvallinen tapa valmistaa vapun herkut! 

Taikinan ohjeen sain Kaviaarista arkeen -bloggaajakollegaltani. 

Sovelsin ohjetta vain hiukan. Ainakin puolitin ohjeen määrän heti. Tälläkin määrällä tuli monia donitseja maisteltavaksi ja myös pakastettavaksi vappua varten. Laitoin friteerattomat donitsit siis pakastimeen ja friteeraan sitten sulatettuina. 

Alla oleva ohjeen teksti sekoitus omaa ja bloggajakollegan tekstiä :) Kirjoitin ohjeen tänne sillä tavalla kuin se omassa keittiössä meni. Kaviaarista arkeen-bloggaja esimerkiksi teki vain munkkipallerot (nopeampaa) kun itse pyörittelin vielä sormin reiät. Tykkään myös vaniljasokerista donitseissa, joten lisäsin sokerin joukkoon sitä. Kanelin jätin väliin, mutta voit lisätä myös kanelia, jos siitä pidät.


 

Minidonitsit airfryer-keittimellä

noin 30 kpl 

 

 

  • 1,5 dl (kasvi)maitoa
  • noin 3,5 g kuivahiivaa (puolikas pussi 7 gramman kuivahiivapussista)
  • 1,5 rkl siirappia (käytin itse vaahterasiirappia)
  • noin 3,5-4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

 

Pintaan

  • sulatettua voita / rypsiöljyä
  • sokeria + vaniljasokeria 


1. Sekoita kulhossa lämmin maito, siirappi ja kuivahiiva. Peitä liinalla ja anna levätä noin 7 minuuttia kunnes seos kuplii.

2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa käsin kimmoisaksi muutaman minuutin verran. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sen koneella. Lisää loppuvaiheissa myös sulatettu voi.

3. Kohota noin tunti liinan alla tai mikron huomassa. Itse tykkään laittaa yleensä mikroon.

4. Tunnin päästä vaivaa kevyesti ja kaulitse noin 1 cm paksuiseksi levyksi.

5. Ota pienellä lasilla (esimerkiksi snapsilasilla tai jälkiruokaviinilasilla) kiekot. Kaulitse ylijääneet palat uusiksi levyiksi. Lopputuloksena on noin 30 kpl taikinakiekkoja. Tämä toki riippuu siitä kuinka paksun taikinalevyn teit ja minkä kokoista lasia käytit muottina.

6. Jätä donitsit sellaisiksi tai pyörittele sormen avulla donitseiksi. Jätä kohoamaan vielä peitettyinä (30 - 60 min).

7. Voitele sulatetulla voilla ja friteeraa airfryer -keittimellä muutamassa eräässä 180 asteessa noin 4-5 minuuttia kääntäen noin kahden minuutin kohdalla. Oman keittimen pienehköön koriin mahtuu noin 6-7 minidonitsia vierekkäin. Jos haluat pelata aivan varman päälle ja testata sopivaa aikaa, niin kokeile ensin yhdellä donitsilla.

8. Dippaa sitten molemmin puolin friteeratut donitsit sulatettuun voihin ja sitten sokeri-vaniljasokeriseokseen.

9. Nauti mielellään heti! Nam!Hyvää vappua! :)


Instagramista löydyn nimellä @soupzblogi!


Kommentit