Raikas perunasalaatti kauden vihanneksilla ja lohella

Perunasalaatti uusilla perunoilla ja muilla kotimaisilla kauden vihanneksilla, kyllä kiitos. Tarjoa tätä itsellesi kuumana kesäpäivänä lounaaksi tai tarjoiltavaksi isollekin porukalle juhannuksena tai muissa kesäjuhlissa. Sopii myös buffet-pöytään.


Tätä maistettuasi et välttämättä ajattele perunasalaatin olevan kovin tylsä ja tunkkainen. Vaihda suolakurkku tavalliseen kurkkuun ja lisää muutama retiisi, niin saat rapeutta mukaan. Kerron lopussa lisää aineksista, jotka tekee tästä tosi herkun.

Perunasalaatti maistuu hyvin ilman lohta, mutta lohella salaatista saa itsestään aterian, ei vain lisukkeen. 

Valmistin tätä kuumana kesäpäivänä. Keittiössä on tällöin myös kuuma hääriä, mutta tämä valmistuu onneksi nopeasti, kiitos nopeasti kypsyvien uusien perunoiden. Jos käyttää valmiita lohisuikaleita, niin homma sen kuin nopeutuu, tämän perunasalaatin kirjolohisuikaleet paistuivat 5 minuutissa.

Perunoiden kypsymistä ja jäähtymistä odotellessa voitkin pilkkoa muut ainekset ja sekoitella kulhoon ja laittaa jääkaappiin maustumaan. Aivan viimeisenä voit lisätä lohen, jota on maustettu aasialaisittain.

Tässä salaatissa onkin aasialais-twistiä, mutta pitäen silti perunasalaatille tuttujakin raaka-aineita.

 

PERUNASALAATTI 

2-4 annosta 

Valmistumisaika: max 30 min

 

  •  400 g varhaisperunoita
  •  (4-6) retiisiä
  •  150 g kurkkua
  •  150 g ranskankermaa
  •  1 rkl omenaviinietikkaa / omenasiiderietikkaa 
  • 1,5 rkl teriyaki-kastiketta 
  • 300 g maustamatonta (kirjo)lohta 
  • (kapriksia) 
  • tilliä 
  • suolaa

 

1. Keitä hyvin pestyt varhaisperunat kuorineen nopeasti kypsiksi, mutta ei liian pehmeiksi. Keittoaikaa on koosta riippuen noin 10 - 15 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Pilko sillä välin muita aineksia. 


2. Viipaloi retiisit ja pilko kurkut. Heitä kulhoon. Lisää joukkoon myös kaprikset, jos haluat. Sekoita vihannesten joukkoon ranskankerma, omenaviinietikkaa ja tilliä. Laita jääkaappiin odottamaan perunoita ja lohta.

3. Paista lohta pannulla. Suikaloi lopuksi pannulla, jos et käytä suikaleita. Lisää kypsien suikaleiden joukkoon varovasti teriyaki-kastiketta. Voit lisätä sitä makusi mukaan vähän enemmänkin. Muita mausteita ei tarvita. Anna jäähtyä hetki.

4. Puolita tai lohko keitetyt ja jäähtyneet perunat. Sekoita kulhoon muiden ainesten joukkoon. Lisää sitten paistetut teriyaki-lohisuikaleet. Maista ja lisää suolaa makusi mukaan.


Nauti heti tai vaikka seuraavana päivänä, 

 

jos maltat!Instagramissa @soupzblogi


Kommentit