VEGE kinkku-juustopiiras (erityisen mehevä)

Tiedättekö sen klassisen mehevän piiraan, jossa on aavistus liikaa juustoa ja kinkkua?

Minä tein tästä piiraasta version vegenä! Ja lupaan, että tämä piiras taltuttaa suolaisen piiraan himon. Mikä parasta, sen raaka-ainelista ei ole loputon. Tähän voit käyttää esimerkiksi ylimääräiset nakit, joita ei ole tullut grillattua.

Varaa aikaa valmiiseen piiraaseen pöydällä reilu tunti, aktiivista aikaa tarvitaan tästä suunnilleen vartti.
 


Valmista ensin POHJA:

  • 120 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • noin 1 rkl vettä


Sekoita huoneenlämpöiseen voihin jauhot, vettä ja muna.

Muotoile käsin kiinteä mutta pehmeä taikinapallo, joka ei tartu sormiin. Laita taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Tee sillä välin täyte.


Valmista TÄYTE:

  • 150 g vegenakkeja (3 kpl Bon Soyan nakkeja)
  • 175 g cheddar-gouda-juustoraastetta
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • (tilkka omenasiiderietikkaa / sitruunamehua)
  • tuoretta persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa


Leikkaa terävällä veitsellä nakit pieniksi ohuiksi siivuiksi tai kuutioiksi. 

Laita kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset.


SITTEN kokoamaan:


Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Voitele kevyesti öljyllä/voisulalla. Muotoile taikina vuokaan jättäen taikinaa hieman myös reunoille.

Levitä täyte päälle.

Paista 200 asteessa keskitasolla noin 25 - 30 minuuttia (kunnes pohja on hieman murea ja pinta hyytynyt kauniisti.


Nauti lempijuomasi kera! Haluaisitko toisen palan?



Instagramissa @soupzblogi

Kommentit