Vege voileipäkakku

Voileipäkakku valmistuu värikkäästi vegenä usealla kerroksella. 

Tämä ohje on oikeastaan aika simppeli aktiivisilta vaiheiltaan. Lähinnä vaaditaan kippoja ja sitten runsaasti passiivista aikaa kun kuorruttamatta vaille oleva valmis kakku tekeytyy jääkaapissa. Lopussa odottaa kuitenkin kaunis ja herkullinen palkinto, jonka voi tarjota vaikka juhannusvieraille... tai ihan vaan itselleen valoisana tai hämärtyvänä kesäiltana. 

Vegenä tämä voileipäkakku käy myös kasvissyöjille, vegaaniseksi on muokattavissa vegaanisella tuorejuustolla ja korvaamalla fetan mieluisalla vegaanilla juustolla tai tuplaamalla toisen täytteistä (kerrokset voisivat olla esim. porkkana-herne-porkkana tai herne-porkkana-herne).

Voileipäkakkuun sopisi erinomaisesti myös savulohi porkkanatäyteen joukkoon, joten jos kaikki syövät kalaa, niin lisää kalaa tai korvaa 1 porkkana suunnilleen vastaavalla painolla lohta. Vaihtoehtoisesti kakun pinnan voi koristella kylmäsavulohirullilla tai jättämällä omaan astiaansa buffet-pöydän tyyliin.

   

Kasvisvoileipäkakku

6-8 annosta

 

 15 kpl ohuita saaristolaisleipä/limppu-viipaleita 

Jos haluat varmistaa leipien tasapaksuuden ja ehjinä pysymisen, käytä valmiita viipaleita.

 


 

Porkkanatäyte 

 • 2 porkkanaa 
 • 3 tl raastettua piparjuurta 
 • suolaa 
 • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi. Valuta vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita jäähtyneeseen porkkanasoseeseen muut ainekset hyvin. Maista ja lisää suolaa haluamasi määrä.

 

 Fetatäyte 

 • 100 g fetaa 
 • 100 g maustamatonta tuorejuustoa 
 • noin 75 ranskankermaa 
 • 3 tl raastettua piparjuurta 

Murskaa feta haarukalla tai terävällä veitsellä pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon muut ainekset.

 

Hernetäyte 

 • 200 g suomalaisia pakasteherneitä
 • pienen sitruunan kuori ja puolikas mehu 
 • 3 tl raastettua piparjuurta 
 • 100 g tuorejuustoa
 • suolaa

 

Anna (kotimaisten) pakasteherneiden sulaa huoneenlämmössä pehmeiksi tai keitä siivilöiden ylimääräinen vesi pois tai anna sulaa lämpimässä vesihauteessa. Soseuta sauvasekoittimella.

Raasta joukkoon sitruunan kuorta ja purista puolikkaasta mehua. Lisää joukkoon tasaisesti muut ainekset.

 

Ranskankerma-tuorejuusto -päällinen

 • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
 • noin 75 g ranskankermaa

 

 Sekoita tasaisesti yhteen.


 

Kasaa kakku näin:

 

Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. 

 

Aseta tarjoiluastialle vierekkäin kolme leipää. Sivele vedellä tai vesi-sitruunaseoksella leipien pintaa. Asettele sitten jokin kolmesta täytteestä pinnalle. Ja jatka samaan malliin, kunnes kolmannen täytteen pinnalle jää kolme viipaletta, jotka on kostutettu.

Kakun lopullisesta pinnasta tulee valkoinen, joten kontrastina fetatäytteen voisi jättää alimmaksi tai keskelle. Itse aloitin porkkanasta, sitten fetaa ja lopuksi hernettä. Mutta voi tehdä aivan miten haluaa.

 

Kun olet täyttänyt kaikki kerrokset ja jättänyt lopuksi päälle pinnasta kostutetut viipaleet, niin laita jääkaappiin vähintään noin 8 tunniksi (voit myös kelmuttaa varoen). Itse annoin olla lähemmäs vuorokauden, joten en osaa sanoa tarkkaa minimiaikaa. Vuorokaudessa kakku oli joka tapauksessa sopiva. 

Tässä vaiheessa voit vielä tasoittaa varovasti kakun kerroksia.

Päällystä lopuksi  ranskankerma-tuorejuustolla tasaisesti veitsellä tai lusikalla levittäen. Ohjeen mukainen määrä riittää pinnalle, mutta siitä riittää kyllä myös jättää sivuille "valumia". Näillä valumilla voi vaikka peittää rumimpia kohtia sivusta. Ohuesti käytettynä päällystä voi käyttää levittämään myös kakun ulkosivut varovasti. Näin kakun värikkäät kerrokset tulevat yllätyksenä vasta kakkua leikatessa.


Koristele hieman ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä ja syötävillä kukilla kuten lemmikeillä. Tässä kakussa on timjamia, tilliä ja lemmikkejä.


Tarjoile! 

  


Ihanaa alkukesää ja kesäjuhlia!


Instagramissa @soupzblogi

Kommentit