Herkulliset nyhtökauralla täytetyt paprikat


Täytetyt paprikat 3 - 4 hengelle

3 suurta paprikaa / neljä pienempää


oliiviöljy ja/tai aurinkokuivattutomaattien öljyä
2 sipulia kuutioituna
(pari valkosipulinkynttä)
tuore chili
muutama oliivi paloiteltuna
muutama aurinkokuivattu tomaatti pieniksi kuutioituina & purkin öljyä
puoli pakettia maustamatonta nyhtökauraa
2 dl (keittämätöntä) couscousia paketin ohjeen mukaan kypsennettynä
tuoretta timjamia
suolaa
tilkka paprikajauhetta
(juustoa raastettuna)

Paprikat ja varsinkin ulkomaiset sellaiset eivät ehkä ole ekologisimpia ja hinnaltaan edullisimpia. Yleensä suosinkin kotimaisia makeita suippopaprikoita, mutta täytettyjä paprikoita varten oli ostettava isoimmat paprikat mitä kaupasta löytyi. Eri väreissä on hintaeroja, muistaakseni punainen oli kallein ja vihrein edullisin. Keltainen paprika voittaa ehdottomasti vihreän, joka useimmiten maistuu vain kitkerältä. Tosin tähän voisi hyvin sopia sekin, sillä täyte on itsessään niin maukas.

Reseptin ainesmäärillä tuli täytettyä kaksi suurta keltaista paprikaa. Paino oli noin 80 g/kpl. Koska täytettä jäi jonkin verran yli, niin tuumasin että ohjeen määrä riittää kolmeenkin vastaavanlaiseen paprikaan tai muutamaan pienempään. Yhtä hyvin voi täyttää vain minun tapaan kaksi paprikaa ja herkutella loput täytteet sellaisenaan, mikäli täytettä tosiaan jää yli. Kannattaa myös valita paprikat, jotka pysyvät hyvin pystyssä. Siis ennemmin matala ja leveä kuin korkea ja vaappuva. Jos ei löydy, niin yhtä hyvin voi valmistaa vaappuvimmistakin, mutta tarjolle ei ole silloin helppo laittaa kokonaisena ja näyttävänä. Paprika kypsennetään kuitenkin uunissa puolikkaina ja useimmiten syödäänkin niin, joten loppujen lopuksi paprikan muodolla ei ole suurta merkitystä.

Jos haluat paprikan päälle hatun, niin leikkaa tällöin vaakasuunnassa matala hattu. Myös hatun päälle voi laittaa kevyesti täytettä, mikäli mahtuu. Koverra sisus eli valkoiset osat siemenineen varovasti, sormin on hyvä, sillä paprikan tulee pysyä ehjänä.

Valmista täyte: Valmista 2 dl couscousia paketin ohjeen mukaan. Nopeasti valmistuva couscous saa jäähtyä, joten tämän voi hoitaa ensin pois alta tai muun valmistelun ohessa. Itse muuten lisään valmiin couscousin joukkoon yleensä myös kurkumajauhetta väriä tuomaan.

Pilko ainekset. Kuullota ensin sipuleita ja lisää tämän jälkeen muut ainekset tuoretta yrttiä lukuunottamatta ja jatka kuullottamista. Huom. aurinkokuivattujen tomaattien öljy on useimmiten maistuvaa ja sopii lisäöljyksi. Voit oikeastaan paistaa kaikki vain tässä öljyssä, kunhan sitä jää jäljellä oleviin tomaatteihin purkissa. Lisää joukkoon tuoretta yrttiä (timjami on hyvä valinta).

Lisää joukkoon lopuksi kypsennetty couscous. Täytä paprikoiden puolikkaat. Ripottele päälle hyvää juustoraastetta esimerkiksi Goudaa. Voit myös jättää tämän pois kokonaan tai käyttää vegaanista juustoa.

Paista uunissa 200 - 225 asteessa kunnes paprikat hieman kurtistuvat ja saavat väriä pintaan. Lopussa voit lisätä hetkeksi grillivastuksenkin päälle, mikäli sellainen löytyy.

Nauti heti.


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit