Porkkana-palsternakkakeitto valmistuu nopeasti kolmesta raaka-aineestaTämä kolmen raaka-aineen keitto saa makunsa kotimaisista paahdetuista vihanneksista... ja erityisesti palsternakasta.

Usein lisään keittoihin purkillisen kookos- tai kaurakermaa, mutta tämä menee loistavasti aivan sellaisenaan. Huomasin paahtamisen ja palsternakan tuovan sen verran hyvää makua, että jätin myös maustamisen väliin. Se tuntuu aina hauskalta kun vihannekset tai hedelmät tuovat itsessään makua riittävästi. Olen itse siis voimakkaidenkin mausteiden ystävä, joten en jätä maustamatta aivan huvikseni. ;)

Kunhan päälle lisää vielä jotain proteiinia kuten raejuustoa (tai tofumuruja) ja pähkinöitä (esimerkiksi pistaasipähkinöitä), ehkäpä ottaa lisukkeeksi vielä hyvää leipää, niin ruokaisa ja herkullinen keitto on tässä.

Eikä värissäkään ole valittamista. Tämä oli ensimmäinen ruoka, jota valmistin uudessa kodissa joulukuun alussa ja voi pojat kuinka pimeää oli... Oranssi keitto toi aika paljon väriä kotiin.PORKKANA-PALSTERNAKKAKEITTO

 2 annosta / muutama pieni annos

1 sipuli
1 palsternakka
500 - 700 g porkkanaa
1 kasvisliemikuutio
(suolaa oman maun mukaan)
Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
Kuori myös palsternakka ja porkkanat pieniksi paloiksi.

Kuullota ensin sipulia öljyssä kattilassa, lisää sitten palsternakka ja porkkana. Lisää hetken kuluttua vettä sen verran että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Veden määrä vaikuttaa keiton kiinteyteen, joten lisää varoen ja oman maun mukaan.

Kun vesi kiehuu, lisää 1 kasvisliemikuutio.

Kun vihannekset ovat pehmenneet, niin soseuta sauvasekoittimella. Maista ja mausta suolalla oman maun mukaan. Syö sellaisenaan tai lisukkeiden kera. Käy myös hyvin alkupalakeittona, kylmänäkin.

Yksinkertaista ja hyvää!


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.  

Kommentit