Makaronilaatikko nyhtökauralla (munaton ja maidoton) - Valmista kerralla jättisatsi


Makaronilaatikkoa on kätevää valmistaa kerralla vaikka jättivuoallinen. Näin tehtynä ruokaa riittää isollekin perheelle tai keittiössä ei tarvitse hääräillä joka päivä. Kuitenkin, vaikka valmistaisit tätä vain yhdelle tai kahdelle, niin voit myös pakastaa annosrasioihin (eipä tarvitse syödä monena peräkkäisenä päivänä, jos tekeekin mieli kokkailla tai muuten vaan ei nappaa enää samaa ruoka).

Vuokana on käytetty Ikeasta hankittua 40x32-vuokaa, voit valmistaa myös kahteen tavallisemman kokoiseen vuokaan. Ja, mikäli haluatkin valmistaa peruskokoisen määrän (400 g pussillinen makaronia), niin puolitahan reseptin määrät. Joka tapauksessa lämpimät suosittelut reseptille, tulee todella herkullista!

Resepti on munaton ja maidoton. Se on myös vegaaninen, jos käytät pinnalla vegaanista juustovalmistetta (tai jätät kokonaan väliin). Itse kuitenkin tykkään, sillä pinta gratinoituu hienommin.



 MAKARONILAATIKKO 
(8-10 annosta)
(munaton, maidoton, vg)


  • 1 kg tummaa makaronia
  • 2 pakettia nyhtökauraa (tomaatti)
  • 4 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • 1-2 suippopaprikaa

+

  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kaurakermaa (ruoka), 250 ml 
  • (tuoretta yrttiä esimerkiksi persiljaa)
  • pinnalle (vegaanista / omaa lemppariasi) juustoraastetta


Esivalmistelut: 


Keitä makaronit isossa kattilassa suolatussa vedessä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Silppua sipulit hakkelukseksi. 

Pienennä veitsellä myös nyhtökauraa pienemmiksi paloiksi.

Pilko suippopaprikat pieniksi kuutioiksi ja raasta kuoritut porkkanat. 



Sitten:


Kuullota oliiviöljyssä pannulla ensin sipulit, lisää hetken päästä nyhtökaura ja vähän ajan päästä kuutioitu paprika. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Maista ja mausta suolalla sekä mustapippurilla makusi mukaan. Lisää joukkoon myös halutessasi silputtu yrtti.

Voitele uunivuoka hyvin oliiviöljyllä. Kaada makaronit vuokaan (myös keitinvettä jonkin verran!)

Sekoita joukkoon pannulla paistetut vihannekset ja nyhtökaura. 

Sekoita joukkoon myös kaurakermaa, jätä hieman pinnalle. 

Ripottele pinnalle (vegaanista/lemppariasi) juustoraastetta tai laita uuniin sellaisenaan. 

Aseta uunin keskitasolle ja paista noin 30 minuuttia aina siihen asti kunnes pinta näyttää gratinoituneelta.



Tämän makaronilaatikon kostuttamiseen riittää makaronin suolattu keitinvesi sekä purkillinen kaurakermaa. Kaurakerman voi jättää käyttämättä, mutta se tuo ihanaa makua ja kermaisuutta. Sitä voi jättää myös hieman pinnalle. Laita uuniin tällaisenaan tai lisää vielä pinnalle juustoraastetta! 



 HERKUTTELEMISIIN! 



P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä. 




Kommentit