Pannari ja omenapaistos samassa herkussa

Omenapannukakun ja omenapaistoksen yhdistelmä on tajunnanräjäyttävän hyvä ja nerokas herkku! Kaiken lisäksi se on mahdottoman helppotekoinen ja raaka-aineet yksinkertaiset ja mahdollisesti jo kaapista löytyvät. Aikaa menee ainesten ja välineiden esiinnostamisesta pannariin lautasella alle tunti.

  


Olen yhdistänyt herkkuun maailman parhaan pannukakun reseptin ja voi-kaura-sokeri-kaneliseoksen olen koittanut pitää kevyenä (mutta eihän omenapaistosta täysin ilman voita voi tehdä...). Ensimmäisen kerran tein sellaisella määrällä voita, että oksat pois! On vähän liioittelua laittaa runsaat määrät voita sekä pannaritaikinaan että päälliseen. Superhyvää se kieltämättä oli, mutta vähempi tosiaan riittää.

Vaikka pannukakun voi tehdä toki ilman rasvoja, niin itse haluan pitäytyä vielä siinä. Jos jotain kuitenkin suosittelen keventämiseen, niin rasvan määrän voi puolittaa maailman parhaan pannukakun reseptissä. Siispä viimeisimmässä variaatiossa puolitin 100 g rasvan määrän -> 50 g voita. Ei vallan kevyttä vieläkään, mutta luulenpa vaan, että juuri se rasvan määrä lienee maailman parhaan pannarin salaisuutena. Käytät sitten rasvaa 50 tai 100 g, niin pannari on herkku!

Sitten vielä vaniljajäätelöä valmiin herkun päälle, niin en voi kuvitella parempaa syysherkkua! Jos sinulla on vielä runsaat omenasadot, niin tähän herkkuun saa upotettua puolisen kiloa sadosta.

 
Pannari
 
50 - 100 g (sulatettua) voita (yleensä olen käyttänyt 100 g, mutta 50 g toimii)
2 kananmunaa
8 dl maitoa (mitä tahansa - olen itse käyttänyt kasvismaidosta täysmaitoon)
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
 
Pannukakkupohjan päälle ripotellaan tasaisesti omenakuutioita ja paistetaan uunissa. Myöhemmässä vaiheessa lisätään voi-kaurahiutale-sokeri-kaneliseos. Tällä tavalla omenat uppoaa taikinaan (eivät ole yhtä irtonaisia) ja herkullinen päällinen rapsakampaa.

 
Päälle
 
500 g omenoita
 
+  seos:
 
50-100 g sulatettua voita 
2-3 dl kaurahiutaleita
0,75 - 1 dl (ruoko-/fariini)sokeria
2- 3 tl kanelia  
 

 
 
Valmista ensin pannukakku (pohja):
 
Riko kulhoon munat, lisää maito ja vispaa.
 
Lisää joukkoon muut ainekset, lopuksi sulatettu voi. Vispaa hyvin.
 
Vuoraa uunivuoka (keskikokoinen lasagnevuoka - > pannarista tulee ihanan paksuhko) leivinpaperilla ja kaada taikina.
 
 
Lisää sitten päälle kuutioidut omenat (omenoita ei tarvitse kuoria, ainakaan oman sadon omenoita). Suosittelen, että kuutioit vasta pannukakkua valmistaessa, jolloin vältät tummenemista.
 
Paista 200 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia.
 
Ripottele sitten tasaisesti päälle voi-kaurahiutale-sokeri-kaneliseos ja jatka paistamista 15-25 minuuttia. 
Tämä riippuu uunivuoan koosta eli pannarin paksuudesta ja itse uunista. Päällinen ei tarvitse pitkää kypsentämistä, mutta itse pannari toki. Ensimmäisellä kerralla paistoin pannaria noin 45 minuuttia yhteensä, koska omenat taikinassa lisäävät selvästi kypsymisaikaa (ilman omenoita pannari kypsenee noin 30 minuutissa).

Kun pannari on mielestäsi sopiva, niin nosta uunista, anna vetäytyä pieni hetki ja nauti vaniljajäätelön kera.

NAM NAM!
 
 
P.S Versio 2 on muuten samanlainen, mutta siinä omenakuutiot sekoitetaan päällisseoksen kanssa yhteen, ripotellaan ja hieman painellaan 10 - 15 minuutin päästä päälle. Tässä versiossa omenat nousevat paremmin esiin, mutta päällinen voi olla irtonaisempi eikä läheskään yhtä rapea kuin mitä ensin mainitussa versiossa. Päätä kummalla menet, mutta itse rakastuin ekaan versioon enemmän. 


P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.

Kommentit